Entrega de productes de Mercadona a la Residència Sagrado Corazón de Campo de Criptana a Ciudad Real

Mercadona donarà diàriament aliments a les residències Sagrado Corazón, de Campo de Criptana, i Santa Teresa de Jornet, de Ciudad Real

31 de gener de 2022
  • La cadena de supermercats inicia una col·laboració amb les dos entitats, a les quals entregarà diàriament aliments i productes de primera necessitat, i d'esta manera contribuirà a l'atenció de persones més desfavorides que es beneficien dels servicis de l'entitat.
  • Este acord se suma a la col·laboració que Mercadona du a terme amb menjadors socials i entitats de Castella-la Manxa.

La companyia Mercadona ha començat una col·laboració amb la residència Sagrado Corazón, de Campo de Criptana (Ciudad Real), i amb la residència Santa Teresa de Jornet (Hermanitas de la Ancianos Desamparados), de Ciudad Real capital, per la qual, en el marc de la responsabilitat social de la companyia, es compromet a donar diàriament productes de primera necessitat a les dos entitats.

El director de Relacions Externes de Mercadona a Castella-la Manxa, José Ruiz, ha destacat que "esta nova col·laboració referma el compromís social de la companyia i ens fa sentir molt orgullosos de poder aportar la nostra contribució a estes entitats, per tal d'ajudar-les a continuar atenent els ancians".

Per part de les dos entitats, tant la mare superiora de la residència Sagrado Corazón de Campo de Criptana, sor María Nieto, com la mare superiora Encarnación Álvarez, han agraït a Mercadona la col·laboració que beneficia tantes persones necessitades que elles intenten ajudar en la mesura que poden: "estem molt agraïdes per esta ajuda".

Mercadona va donar l'any 2020 un 115 % més de producte respecte a l'any anterior, l'equivalent a 14.500 carros de la compra, en col·laboració amb més de 17 menjadors i entitats socials, a més de bancs d'aliments, Creu Roja o Càritas de tota la regió on la companyia està present.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part del que rep d'esta. Amb este objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic per mitjà de diferents línies d'actuació que reforcen l'aposta pel creixement compartit.

Juntament amb la donació d'aliments, Mercadona col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social és la sostenibilitat. Per a aconseguir-ho, disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, basat en els principis de l'economia circular i enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció de plàstic.

En este sentit, Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per a aconseguir l'any 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d'este material siguen reciclables i reciclar tot el residu de plàstic. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats utilitzant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Des de l'any 2011, és sòcia del Pacte Mundial de Nacions Unides per a la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Entrega de productes de Mercadona a la residència Santa Teresa a Ciudad RealPrimera entrega d'aliments a la residència Santa Teresa de Jornet (Hermanitas de los Ancianos Desamparados) de Ciudad Real per part de Mercadona.

Imatge de capçalera: Primera entrega d'aliments a la residència Sagrado Corazón de Campo de Criptana per part de Mercadona.