Donació de productes de primera necessitat al Banc d'Aliments d'Àlaba

Mercadona dona més de 56.000 quilos de productes de primera necessitat a entitats benèfiques alabeses

05 de maig de 2020
  • Reforça les donacions d'aliments durant l'excepcional situació ocasionada per la COVID-19 per a donar resposta a les demandes de les persones més necessitades en esta situació d'extraordinària complexitat que estem vivint.
  • Hui entrega 24.318 quilos de llegums, arròs, pasta i llet al Banc d'Aliments d'Àlaba.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha entregat 56.484 quilos de productes de primera necessitat, com llegums, arròs, pasta i llet, així com productes frescos i plats preparats, a entitats socials alabeses com el Banc d'Aliments i el menjador social Nuestra Señora de los Desamparados.

La companyia ha entregat hui al Banc d'Aliments d'Àlaba 24.318 quilos de llegums, arròs, pasta i llet, que, juntament amb l'entrega que va fer a finals de març amb la donació de 7.816 litres de llet, suposen un total de més de 32.000 quilos de productes de primera necessitat.

Esta donació d'aliments se suma a les que fa diàriament al Banc d'Aliments d'Àlaba (que estes últimes setmanes, fruit de la situació ocasionada per la COVID-19, ha recollit Creu Roja als supermercats Mercadona) i al menjador social Nuestra Señora de los Desamparados a Vitòria-Gasteiz, que des del passat 27 de març sumen un total de 24.350 quilos més.

Mercadona respon així a la crida feta pel Banc d'Aliments d'Àlaba i reforça les donacions de productes de primera necessitat durant la situació excepcional ocasionada per la COVID-19 amb l'objectiu de donar resposta a les demandes de les persones més necessitades i ajudar a pal·liar-les, en la mesura que siga possible.

El president del Banc d'Aliments d'Àlaba, Daniel Fernández, ha afirmat que "la situació actual ha agreujat la necessitat de moltes persones en situació de vulnerabilitat, la qual cosa ha provocat que, a més de les que diàriament eren ateses, actualment augmente el nombre de famílies necessitades, i ara més que mai necessitem el suport i la solidaritat. Qualsevol aportació, siga d'aliments, servicis o diners, ens ajudarà a poder atendre persones en situacions extremes”.

Per la seua part, la responsable de Relacions Externes de Mercadona a Àlaba, Miryam Oca, ha destacat durant l'entrega al Banc d'Aliments "l'enorme labor que duen a terme les entitats socials alabeses" i ha assenyalat que "la donació de més de 56.000 quilos d'aliments duta a terme estes setmanes és la nostra xicoteta contribució per a ajudar a donar resposta a les necessitats de les persones que més ho necessiten en esta situació d'extraordinària complexitat que estem vivint".

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part del que rep d'esta. Amb este objectiu es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic per mitjà de diverses línies d'actuació que reforcen la seua aposta pel creixement compartit.

En el marc d'esta política, a més de la col·laboració amb el Banc d'Aliments d'Àlaba, la cadena de supermercats també dona productes al menjador social Nuestra Señora de los Desamparados de Vitòria-Gasteiz. La donació de productes es fa diàriament, de dilluns a dissabte, i s'entreguen en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària perquè els voluntaris puguen repartir-los a les persones amb escassetat de recursos del territori i, al seu torn, perquè s'elaboren els menjars diaris al menjador social del municipi vitorià.

De fet, des de l'1 de gener de 2020 i fins hui, la companyia ha donat a les entitats socials alabeses més de 116 tones d'aliments.

Donació de productes de primera necessitat al Banc d'Aliments d'ÀlabaDonació de productes de primera necessitat al Banc d'Aliments d'Àlaba.

José Andrés Gabilondo (Banc d'Aliments d'Araba) i Miryam Oca (Mercadona) durant l'entrega d'alimentsJosé Andrés Gabilondo (Banc d'Aliments d'Àlaba) i Miryam Oca (Mercadona) durant l'entrega d'aliments.

AçòNOhadePARAR perquè Açò Passarà