Iniciativa #AçoNOhadePARAR de Mercadona

#AçoNOhadePARAR suma més de 3.000 empreses que impulsen l'economia del país

05 de maig de 2020
  • La tornada a la normalitat productiva, clau per a l'activació econòmica i social del país.
  • La iniciativa ha rebut més d'un milió de visites i s'ha convertit en un referent empresarial i econòmic.

Ara que, entre tots, empreses, empresaris i treballadors hem aconseguit durant més de dos mesos mantindre el ritme constant i vital de la nostra activitat industrial i comercial, és hora de centrar totes les nostres forces a activar tota l'economia. Perquè la tornada a la normalitat productiva és essencial per al desenvolupament econòmic i social del nostre país. Hem demostrat que podem adaptar-nos als canvis, que la crisi sanitària, en compte de paralitzar-nos, ha fomentat la nostra creativitat, la disposició per a assumir riscos i l'afany de superació. I no pararem.

La iniciativa #AçoNOhadePARAR es va crear a mitjan mes de març, pròxim a la data en què es va declarar l'estat d'alarma. El seu objectiu sempre ha sigut donar suport, donar visibilitat i reconéixer públicament l'esforç i el treball de les empreses, treballadors i empresaris que s'han reinventat o continuen duent a terme la seua activitat durant la fase de confinament, i d'esta manera han col·laborat perquè l'economia nacional continue movent-se. 

Més de 3.000 empreses s'han unit al moviment #AçoNOhadePARAR des que es va iniciar. Empreses xicotetes, mitjanes i grans, autònoms, treballadors, particulars i empresaris, de diversos sectors i de tots els racons del territori nacional han ajudat perquè l'economia espanyola no parara de colp després de la detenció del país al començament de la crisi sanitària.

Gràcies a tots els mitjans de comunicació, nacionals i locals, i la seua amplificació del missatge, les més de 600 notícies publicades de la iniciativa #AçoNOhadePARAR han arribat a pràcticament tots els racons del país. La web del moviment ha rebut més d'un milió de pàgines visitades i els seus vídeos s'han reproduït 400.000 vegades en les xarxes socials.

En són molts els exemples dins d'esta iniciativa que podríem destacar, els trobaràs tots en la web. Cada empresa ha aportat el seu granet d'arena, siga adaptant la seua fàbrica a la producció de productes essencials o donant aliments als qui més ho necessiten. Empresaris, autònoms i directius d'alt càrrec del panorama nacional que formen part d'#AçoNOhadePARAR comenten les seues reflexions sobre la situació que viu el país.

Clemente González, president de Grupo Alibérico i president d'IFEMA ha declarat que serà una recuperació difícil i que el compromís de tots serà clau per a eixir d'esta crisi. González comentava fa unes setmanes que la supervivència de moltes empreses i llocs de treball està en joc. Destaca la importància de comunicar a la societat tot el que es fa en pro de l'activitat econòmica i l'ocupació des del coneixement de la realitat.

Alicia Asín, cofundadora i consellera de Libelium, destaca: És important reinventar-nos i adaptar-nos. Com més prompte tornem a la normalitat, abans tornarem a reactivar l'economia del país. Les empreses haurem de buscar la manera d'augmentar al màxim la productivitat. Tornarem a la normalitat, però fins que ho aconseguim hem de mantindre l'ànim elevat per a acostumar-nos a esta nova situació que ens toca viure.

#AçoNOhadePARAR també compta amb iniciatives d'autònoms com José Antonio Sáncheztaxista murcià amb més de 23 anys en el sector. Este taxista, com molts altres, ha vist reduir els ingressos quasi un 90 %, i tot i això, José Antonio presta servici gratuït a tot el personal sanitari que ho necessite, col·labora en el transport de menjar a centres sanitaris i repartix material de protecció entre les residències i comissaries.

Totes les empreses i treballadors coincidixen en la importància de mantindre's unides i continuar lluitant juntament amb tots els seus treballadors. Després de la salut i la seguretat de les persones, la màxima prioritat és la recuperació financera del país. I per a aconseguir-ho s'ha d'activar el motor de l'economia, les empreses i els treballadors, els quals són la clau per a la superació d'esta crisi.

En els pròxims dies la iniciativa, #AçoNOhadePARAR acabarà la seua primera fase i evolucionarà al moviment E-Activat. Ha arribat el moment d'iniciar l'enlairament. Activa't, perquè qui supera la crisi, se supera a si mateix. Activa't, perquè activant-te tu, actives tot un país.

Vídeo en espanyol

AçòNOhadePARAR perquè Açò Passarà