Donació de Mercadona al Banc d'Aliments d'Albacete

Mercadona dona més de 500 tones d'aliments en 2020 a entitats socials de Castella-la Manxa

08 de febrer de 2021
  • La companyia va donar l'equivalent a 8.300 carros de la compra, que duplica el que va donar l'any anterior.
  • Mercadona col·labora diàriament amb 10 menjadors socials de Castella-la Manxa. A més, realitza donacions periòdiques als cinc bancs d'aliments de la regió i a diferents entitats de Creu Roja i Càritas, tant en l'àmbit provincial com local.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha donat més de 500 tones de productes en 2020 a menjadors socials, bancs d'aliments i altres entitats benèfiques de Castella-la Manxa. Esta quantitat mostra que s'han duplicat les aportacions d'aliments i altres productes a entitats socials respecte a l'any anterior a conseqüència de la crisi sanitària i econòmica actual.

Estes donacions són l'equivalent a més de 8.300 carros de la compra i es realitzen a través de la col·laboració amb menjadors socials, bancs d'aliments, Creu Roja, Càritas i altres entitats socials i organitzacions benèfiques de la regió.

A Castella-la Manxa, Mercadona continua secundant i mantenint la col·laboració diària amb 10 menjadors socials castellanomanxecs als quals dona diàriament productes de primera necessitat.

També ha col·laborat amb els bancs d'aliments de la regió fent donacions per a pal·liar en la mesura que siga possible les necessitats d'estes entitats mentre han dut a terme una labor encomiable ajudant nombroses famílies en la difícil situació social en la qual ens trobem a conseqüència de la COVID-19. A més, Mercadona ha dut a terme repetides donacions de productes de primera necessitat a altres entitats socials com Creu Roja i Càritas en molts municipis de Castella-la Manxa.

Els ''Caps'' de Mercadona (com la companyia denomina els seus clients) també han col·laborat en esta campanya amb la donació de 245 tones, que equivalen a més de 4.000 carros de la compra, en les diferents operacions quilo que s'han dut a terme al llarg de l'any en els establiments de la regió.

José Ruiz Martínez, director de Relacions Externes de Mercadona a Castella-la Manxa, destaca que: ''La companyia, en el ferm compromís d'estar al costat dels col·lectius més desfavorits, ha intensificat el seu Model Responsable i col·labora amb els bancs d'aliments, menjadors socials i altres entitats de la regió, i d'esta manera dona resposta a les necessitats de les persones més vulnerables en una situació d'extraordinària complexitat com la que estem vivint''.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part del que rep d'esta. Amb este objectiu es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic per mitjà de diferents línies d'actuació que reforcen l'aposta pel creixement compartit.

Juntament amb la donació d'aliments, Mercadona col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social és la sostenibilitat. Per a aconseguir-ho, disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, basat en els principis de l'economia circular i enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció de plàstic.

En este sentit, Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per a aconseguir l'any 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d'este material siguen reciclables i reciclar tot el residu de plàstic. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats utilitzant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Des de l'any 2011, és sòcia del Pacte Mundial de Nacions Unides per a la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Donación de Mercadona al Banco de Alimentos de Albacete en 2020Donació de Mercadona al Banc d'Aliments d'Albacete.

Donació de Mercadona al Banc d'Aliments de Toledo en 2020Donació de Mercadona al Banc d'Aliments de Toledo.

Entrega d'aliments de Mercadona a Càritas de GuadalajaraEntrega de Mercadona a Càritas de Guadalajara.

Logo EActiVat