Col·laboració de Mercadona amb Alicante Gastronómica Solidaria

Mercadona dona més de 427 tones d'aliments en 2020 a entitats alacantines

10 de febrer de 2021
  • La companyia va donar l'equivalent a 7.100 carros de la compra, un 216 % més que l'any passat.
  • Mercadona dona suport i col·labora amb 6 menjadors socials i amb el Banc d'Aliments i altres entitats socials de la província.
  • Els ''Caps'' (clients) també van donar 143 tones de producte a la província, una quantitat que correspon a 2.378 carros.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha donat més de 427 tones de productes en 2020 a menjadors socials d'Alacant, en concret al de l'Associació Social La Prosperidad de San Gabriel, el de La Sal de la Tierra al barri del Pla i a Alicante Gastronómica Solidaria, i també als menjadors socials Al-Taufik d'Elx, Extiende Tu Mano de Dénia i Alimentos Solidarios de Torrevieja. Dins d'estes col·laboracions, també estan les que s'han fet amb diferents entitats socials com el Banc d'Aliments d'Alacant, Càritas i Creu Roja, entre altres. Esta quantitat representa un augment de més d'un 216 % de les entregues d'aliments i altres productes a entitats socials respecte de l'any anterior a conseqüència de la crisi sanitària i econòmica actual.

Estes donacions són l'equivalent a 7.100 carros de la compra i es duen a terme a través de la col·laboració amb els menjadors socials i entitats socials de la província d'Alacant esmentats anteriorment.

També els ''Caps'' (clients) han col·laborat en esta campanya amb la donació de 143 tones, que equival a més de 2.300 carros, en les diferents operacions quilo que s'han dut a terme al llarg de l'any, així com en la Gran Recollida d’Aliments.

Donacions a Espanya i Portugal

Mercadona ha donat més de 17.000 tones de productes en 2020 a menjadors socials, bancs d'aliments i altres entitats benèfiques d'Espanya i Portugal. Esta quantitat significa un augment del 84 % de les aportacions d'aliments i altres productes a entitats socials respecte a l'any anterior a conseqüència de la crisi sanitària i econòmica actual. Estes donacions són l'equivalent a més de 283.000 carros de la compra i es duen a terme amb la col·laboració amb més de 290 menjadors socials, més de 60 bancs d'aliments i altres entitats socials i organitzacions benèfiques tant d'Espanya com de les zones de Portugal on Mercadona està present.

Així mateix, la companyia va mostrar suport amb donacions addicionals al llarg de l'any, com les entregues que va fer als mesos de març i abril a l'hospital de campanya habilitat en la Fira IFEMA de Madrid.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part del que rep d'esta. Amb este objectiu es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic per mitjà de diferents línies d'actuació que reforcen l'aposta pel creixement compartit.

Juntament amb la donació d'aliments, Mercadona col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual, como el Centre Ocupacional La Xara a Dénia (Alacant).

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social és la sostenibilitat. Per a aconseguir-ho, disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, basat en els principis de l'economia circular i enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció de plàstic.

En este sentit, Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per a aconseguir l'any 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d'este material siguen reciclables i reciclar tot el residu de plàstic. En els últims quatre mesos, Mercadona ha adaptat 72 botigues de la cadena a Espanya i Portugal al model Botiga 6.25, que s'anirà estenent enguany a tota la cadena. A Alacant hui ja hi ha 3 supermercats transformats en Botigues 6.25, en concret a Santa Pola, a la Nucia i a Alacant capital. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats utilitzant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Des de l'any 2011, és sòcia del Pacte Mundial de Nacions Unides per a la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

El responsable de Mercadona a Alacant durant l'entrega d'alimentsDonació de Mercadona a Alicante Gastronómica Solidaria.

Logo EActiVat