Donació del supermercat Mercadona a El Pumarejo

Mercadona dona 3.327 tones d'aliments a entitats socials d'Andalusia en 2020

11 de febrer de 2021
  • La companyia va donar l'equivalent a 55.450 carros de la compra, el doble que un any abans a conseqüència de la crisi sanitària i econòmica.
  • Mercadona col·labora amb els nou bancs d'aliments d'Andalusia i amb 85 menjadors socials, després d'iniciar la col·laboració amb 19 nous menjadors al llarg del passat exercici.
  • La companyia duplica les donacions a la comunitat autònoma respecte a 2019, any en què va donar 1.656 tones de productes de primera necessitat.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha donat 3.327 tones de productes en 2020 a menjadors socials, bancs d'aliments i altres entitats benèfiques d'Andalusia. Esta quantitat, que equival a 55.450 carros de la compra, suposa duplicar les aportacions d'aliments i altres productes a entitats socials respecte a l'any anterior (en 2019 en van ser 1.656 tones) a conseqüència de la crisi sanitària i econòmica actual.

En el compromís d'estar al costat dels col·lectius més desfavorits, la companyia ha reforçat el procés de donacions implementant noves mesures que garantixen tant la seguretat de les persones com el subministrament d'estes organitzacions. Una prova d'això és que, al llarg de 2020, Mercadona ha començat a col·laborar amb 19 nous menjadors socials a Andalusia, per la qual cosa ja col·labora amb un total de 85 menjadors socials a la regió.

També els ''Caps'' (clients) han col·laborat en l'últim any amb la donació de 652 tones d'aliments, que equival a més de 10.800 carros, fonamentalment durant la Gran Recollida celebrada del 16 al 22 de novembre.

Balanç a Sevilla: donació de 367 tones d'aliments

A la província de Sevilla, en concret, Mercadona va donar, durant l'any 2020, 367 tones de productes de primera necessitat. La companyia col·labora amb la Fundació Banc d'Aliments de Sevilla, amb menjadors socials i altres entitats benèfiques. Nacho González, director de Relacions Externes de Mercadona a Sevilla capital, destaca que "la situació d'excepcionalitat que estem vivint requerix per la nostra part agilitat en les nostres decisions i plantejaments, amb un únic objectiu: fer el que faça falta per a donar resposta a les demandes de les persones més necessitades en esta situació d'extraordinària complexitat que estem vivint actualment.

Mercadona fa anys que col·labora amb la Fundació Banc d'Aliments de Sevilla, a través de la donació d'aliments i la participació en operacions de recollida d'aliments. En 2020, a més, la companyia ha col·laborat amb el 25 aniversari de la Fundació, i d'esta manera reforça la donació de productes de primera necessitat. Pel que fa als menjadors socials, Mercadona col·labora actualment amb set menjadors a Sevilla, quatre dels quals es troben a la capital (San Vicente de Paúl a El Pumarejo, Nuestra Sra. del Rosario a Triana, Hermandad del Dulce Nombre a Bellavista i San Juan de Dios) i tres a la província: el menjador social El Resucitado a Utrera, la Residència Regina Mundi a San Juan de Aznalfarache i la Fundació Cruz Blanca a Arahal, amb el qual ha iniciat la col·laboració en 2020.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part del que rep d'esta. Amb este objectiu es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic per mitjà de diferents línies d'actuació que reforcen l'aposta pel creixement compartit.

Juntament amb la donació d'aliments, Mercadona col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social és la sostenibilitat. Per a aconseguir-ho, disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, basat en els principis de l'economia circular i enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció de plàstic.

En este sentit, Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per a aconseguir l'any 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d'este material siguen reciclables i reciclar tot el residu de plàstic. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats utilitzant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Des de l'any 2011, és sòcia del Pacte Mundial de Nacions Unides per a la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Donació de Mercadona al menjador social El PumarejoResponsable de Mercadona a Sevilla durant l'entrega d'aliments a El Pumarejo.

Entrega d'aliments de Mercadona a menjadors socials d'AndalusiaEntrega d'aliments de Mercadona a menjadors socials d'Andalusia.

Mercadona col·labora amb els nou bancs d'aliments d'AndalusiaDonació de Mercadona al Banc d'Aliments de Sevilla.

Logo EActiVat