Entrega de la donació d'aliments de Mercadona al Banc d'Aliments de Càceres

Mercadona dona més de 4.000 quilos d'aliments al Banc d'Aliments de Càceres

31 de maig de 2023
  • La companyia aferma la col·laboració amb el Banc d'Aliments de Càceres, amb l'entrega de quasi 4.300 quilos d'aliments de primera necessitat com llet i arròs.
  • Mercadona dona suport i col·labora habitualment amb 17 menjadors socials d'Extremadura, a més d'entitats com els bancs d'aliments i Càritas.
  • En 2022 la companyia va donar més de 237 tones d'aliments de primera necessitat tan sols a Extremadura, un 36 % més que en 2021.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, continua reforçant el seu Model de Responsabilitat Social. En este sentit, la companyia, que ja ha donat durant el 2022 més de 237 tones de productes de primera necessitat a diferents entitats socials de la regió, ha entregat al Banc d'Aliments de Càceres més de 4.000 quilos d'aliments de primera necessitat per a donar resposta a les demandes de les persones més necessitades en esta situació d'extraordinària complexitat que estem vivint.

Maribel Martín-Romo, directora de Relacions Externes de Mercadona a Extremadura, ha destacat que "esta col·laboració reafirma el compromís social de la companyia i ens fa sentir molt orgullosos de poder aportar la nostra xicoteta contribució a estes entitats, i ajudar-les d'esta manera a poder continuar exercint la seua labor d'atenció a les famílies més necessitades".

Per part del Banc d'Aliments de Càceres, el seu president, Juan Carlos Fernández, ha declarat que "agraïm esta donació i el contacte tan estret amb Mercadona, des de fa diversos anys. D'esta manera, es pretén donar resposta a les demandes de les persones més necessitades, en esta situació d'extraordinària complexitat que estem vivint".

Des del Banc d'Aliments han agraït la donació i el contacte "tan estret amb l'empresa esmentada des de fa diversos anys". Mercadona va donar en 2022 més de 237 tones d'aliments i productes, un 36 % més que en 2021, a través de la col·laboració amb més de 17 entitats i menjadors socials, a més de les diferents seus del Banc d'Aliments i Càritas de la regió, on la companyia està present.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part del que rep d'esta. Amb este objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic per mitjà de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l'aposta pel creixement compartit.

Juntament amb la donació d'aliments, Mercadona col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social és la sostenibilitat. Per a aconseguir-ho, disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, basat en els principis de l'economia circular i enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció de plàstic.

Des de 2011, és sòcia del Pacte Mundial de Nacions Unides per a la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Entrega de la donació d'aliments de Mercadona al Banc d'Aliments de CàceresEntrega de la donació al Banc d'Aliments de Càceres.