Entrega de Mercadona a Càritas Toledo

Mercadona dona més de 3.600 quilos d'aliments de primera necessitat a Càritas de Toledo

10 de novembre de 2020
  • La companyia aferma la seua col·laboració amb Càritas de Toledo, entregant aliments de primera necessitat com ara llet, llegums i galletes.
  • La companyia ha donat fins hui, a les diferents entitats i organitzacions socials de Castella-la Manxa, més de 438 tones de productes, un 108 % més que en 2019.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, reforça el seu Model Responsable durant la situació excepcional que viu el país ocasionada per la COVID-19, i dona més de 3.600 quilos d'aliments de primera necessitat a Càritas de Toledo. En concret, ha donat productes com ara llet, llegums i galletes.

Natalia Castrillo, directora de Relacions Externes de Mercadona a Toledo, destaca que: ''La companyia, en el seu ferm compromís d'estar al costat dels col·lectius més desfavorits, intensifica el seu Model Responsable col·laborant amb els bancs d'aliments i menjadors socials de la província als quals, des de principi d'any, ha donat més de 438 tones de productes de primera necessitat, un 108 % més que en 2019. La situació d'excepcionalitat que estem vivint és molt canviant i requerix agilitat en les nostres decisions i plantejaments, amb un únic objectiu: donar resposta a les necessitats de les persones més vulnerables en una situació d'extraordinària complexitat com la que estem vivint''.

D'altra banda, Javier García-Cabañas, secretari general de Càritas a Toledo, reitera una vegada més l'agraïment a Mercadona per esta nova donació, en uns moments en els quals la pandèmia ha empitjorat i les necessitats de les famílies van en augment. ''Gràcies a empreses amb cor, com Mercadona, podem continuar acompanyant i ajudant centenars de famílies en tota la província de Toledo. Per a Càritas, Mercadona és un exemple de companyia compromesa amb els més necessitats, i ara més que mai demanem la col·laboració de les empreses que puguen ajudar-nos''.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Mercadona, com a part del compromís de compartir amb la societat part del que rep d'esta, desenvolupa el seu Pla de Responsabilitat Social que atén el component social i ètic a través de diferents línies sostenibles d'actuació que reforcen la seua aposta pel creixement compartit. Com a part d'este pla, Mercadona col·labora amb 285 menjadors socials, 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d'Espanya i Portugal, als quals dona diàriament aliments i participa en les campanyes de recollida d'aliments que estes entitats organitzen.

De fet, des de principi d'any, la companyia ha donat a totes estes entitats i organitzacions un total de 13.208 tones d'aliments, 12.438 a Espanya i 770 a Portugal, quantitats que s'han anat incrementat des que la companyia prenguera la decisió de reforçar les donacions als menjadors socials i bancs d'aliments amb els quals la companyia col·labora habitualment.

Igualment, Mercadona col·labora intensament amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, elaborats per més de 1.000 persones amb diferents graus de discapacitat.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat. Amb esta finalitat, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, basat en els principis de l'economia circular i enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció de plàstic. En este sentit, destaca que Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per a aconseguir l'any 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d'este material siguen reciclables i reciclar tot el residu de plàstic. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats utilitzant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Mercadona és soci des de l'any 2011 del Pacte Mundial de Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Entrega de Mercadona a Càritas ToledoEntrega de Mercadona a Càritas Toledo.

Logo EActiVat