Oriol Dolader (Banc dels Aliments) i Joan Gili (Mercadona) en un moment de la donació realitzada

Mercadona dona més de 167.000 quilos de productes de primera necessitat al Banc dels Aliments i a menjadors socials de Barcelona

21 de abril de 2020
  • Reforça les donacions d'aliments durant l'excepcional situació ocasionada per la COVID-19 per a donar resposta a les demandes de les persones més necessitades en esta situació d'extraordinària complexitat que estem vivint.
  • Hui entrega 35.520 quilos de paquets de llentilles, que equivalen a 37 palets, al Banc dels Aliments de Barcelona.
  • Dels 167.600 quilos donats, 55.000 quilos s'han entregat als menjadors socials de Barcelona als quals la companyia entrega productes diàriament.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha entregat, fruit de la situació excepcional ocasionada per la COVID-19, 167.600 quilos (que equivalem a més de 240 palets) de productes de primera necessitat, com llet, oli, pasta, llegums, llandes de conserves de peix i vegetals, així com productes frescos i plats preparats, com mandonguilles, daus de titot, pollastre, caldo de sopa, cremes de verdures i postres làcties, entre altres, al Banc dels Aliments de Barcelona i als 18 menjadors socials de la província de Barcelona que es troben oberts en estos moments i amb els quals col·labora habitualment.

Pel que fa al Banc dels Aliments de Barcelona, la companyia ha entregat un total de 112.600 quilos d'aliments. La primera donació es va efectuar el passat 27 de març, amb l'entrega de 7.333 quilos d'aliments (18 palets); la segona va tindre lloc els dies 1 i 2 d'abril, amb un total de 10.702 quilos donats (28 palets), i així successivament fins hui, que s'han entregat 35.520 quilos de llegums (37 palets), concretament llentilles.

Mercadona se suma així a la crida feta per la Fundació Banc dels Aliments, atesa la situació excepcional ocasionada per la COVID-19 per a donar resposta a les demandes de les persones més necessitades i ajudar a pal·liar-les en la mesura que siga possible.

Així mateix, i amb l'objectiu de continuar atenent els col·lectius més desfavorits, Mercadona també referma la col·laboració amb els menjadors socials de les comarques de Barcelona que es troben oberts, i amb els quals col·labora habitualment, amb donacions de productes de primera necessitat, que han aconseguit un total de 55.000 quilos des del passat 27 de març. En este sentit, hui, 21 d'abril, ha fet entrega de més de 2.400 quilos d'aliments a la Fundació Formació i Treball.

El director de Relacions Externes de Mercadona a Barcelona, Joan Gili, ha assenyalat que "la situació d'excepcionalitat que estem vivint és molt canviant i requerix per la nostra part agilitat en les decisions i els plantejaments, amb un únic objectiu: donar resposta a les necessitats de les persones més necessitades en esta situació d'extraordinària complexitat que estem vivint. L'entrega de més de 167.000 quilos d'aliments en un període de poc més de tres setmanes ha sigut la nostra xicoteta contribució".

Per la seua banda, el director del Banc dels Aliments de Barcelona, Lluís Fatjó-Vilas, ha manifestat que "l'emergència social derivada del confinament ocasionada per la COVID ens ha obligat a actuar ràpidament. Hem necessitat incrementar els estocs d'aliments i agilitar el repartiment per a arribar a més persones. També hem posat en marxa un nou programa de distribució de plats preparats al qual han contribuït, de manera notable, les recents donacions de Mercadona”.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part del que rep d'esta. Amb este objectiu es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic per mitjà de diverses línies d'actuació que reforcen la seua aposta pel creixement compartit.

En el marc d'esta política, a més de la col·laboració amb els 4 bancs d'aliments de Catalunya i altres entitats socials, la cadena de supermercats també dona productes a 35 menjadors socials de Catalunya. La donació es du a terme diàriament, de dilluns a dissabte, gràcies als recursos logístics i humans de Mercadona, que porta els productes a cada un dels menjadors socials i els entrega en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària perquè els voluntaris preparen els menjars diaris. De fet, des del principi d'any i fins hui, la companyia ha donat a estes entitats i organitzacions socials de tota Catalunya un total de 477 tones d'aliments.

Oriol Dolader (Banc dels Aliments) i Joan Gili (Mercadona) en un moment de la donació realitzadaOriol Dolader (Banc dels Aliments) i Joan Gili (Mercadona) en un moment de la donació realitzada.

Donació feta per Mercadona al Banc dels Aliments de BarcelonaDonació feta per Mercadona al Banc dels Aliments de Barcelona.

Camió tràiler arribant a la seu del Banc dels Aliments de BarcelonaCamió tràiler arribant a la seu del Banc dels Aliments de Barcelona.

AçòNOhadePARAR perquè Açò Passarà