Entrega de bolquers de Mercadona a la Fundació Madrina a Madrid

Mercadona dona més de 15.000 bolquers a la Fundació Madrina

13 de abril de 2021
  • La companyia aferma la seua col·laboració amb la Fundació Madrina entregant un producte de primera necessitat com són els bolquers.
  • Mercadona va donar a la regió l'equivalent a 14.500 carros de la compra, un 115 % més que l'any anterior.
  • Mercadona ajuda i col·labora amb 21 menjadors socials de la Comunitat i, a més, amb el Banc d'Aliments i altres entitats socials de la regió com Càritas o Creu Roja.
  • En 2020 la companyia va donar un total de 870 tones d'aliments de primera necessitat tan sols a la Comunitat de Madrid.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, reforça el seu Model Responsable durant la situació excepcional que viu el país ocasionada per la COVID-19. En este sentit, la companyia, que ja ha donat durant el 2020 més de 870 tones de productes de primera necessitat a diferents entitats socials de la regió, ha entregat a la Fundació Madrina més de 15.000 bolquers per a donar resposta a les demandes de les persones més necessitades, en esta situació d'extraordinària complexitat que estem vivint.  

José Antonio Rueda, director de Relacions Externes de Mercadona a Madrid, destaca que: ''La companyia, en el ferm compromís d'estar al costat dels col·lectius més desfavorits, intensifica el seu Model Responsable i col·labora amb els bancs d'aliments i menjadors socials de la Comunitat de Madrid, als quals va donar 400 tones d'aliments en 2020. La situació d'excepcionalitat que estem vivint és molt canviant i requerix per part nostra agilitat en les nostres decisions i plantejaments, amb un únic objectiu: fer el que faça falta per a donar resposta a les demandes de les persones més necessitades en esta situació d'extraordinària complexitat que estem vivint''.

D'altra banda, Conrado Giménez, president de la Fundació Madrina, comenta:  ''En la Fundació Madrina hem passat d'atendre 400 famílies al mes a atendre més de 2.000 persones al dia en les cues del Banc del Bebé, hem repartit més de 2.500 menús calents, oferit atenció a més de 500 dones embarassades en risc d'exclusió social i un llarg etcètera durant esta època tan dura.  Això no hauria sigut mai possible sense ajudes com les de Mercadona hui i sense les donacions privades tant d'empreses com de particulars. Des de la Fundació Madrina volem donar a Mercadona el nostre més sincer agraïment i convidar la resta d'empreses i particulars a #ayudarnosaayudar. Això no ha acabat, només ha començat d'una manera dura i colpidora que ha deixat milers de persones sense treball, o sumides en ERTO que no tenen fi o fora de qualsevol ajuda social. Gràcies a Mercadona per #ayudarnosaayudar''.

Mercadona va donar en 2020 un 115 % més de producte respecte de l'any anterior, l'equivalent a 14.500 carros de la compra, a través de la col·laboració amb més de 17 menjadors socials, a més de bancs d'aliments, Creu Roja o Càritas de tota la regió on la companyia està present. 

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part del que rep d'esta. Amb este objectiu es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic per mitjà de diferents línies d'actuació que reforcen l'aposta pel creixement compartit.

Juntament amb la donació d'aliments, Mercadona col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social és la sostenibilitat. Per a aconseguir-ho, disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, basat en els principis de l'economia circular i enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció de plàstic.

En este sentit, Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per a aconseguir l'any 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d'este material siguen reciclables i reciclar tot el residu de plàstic. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats utilitzant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Des de l'any 2011, és sòcia del Pacte Mundial de Nacions Unides per a la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Entrega de bolquers de Mercadona a la Fundació Madrina a MadridDurant l'entrega de bolquers de Mercadona a la Fundació Madrina a Madrid.

Logo EActiVat