Entrega de productes de Mercadona al Banc d'Aliments del Segura (Múrcia)

Mercadona dona més de 115.000 quilos d'aliments a entitats socials de la Regió de Múrcia

05 de juny de 2020
  • Esta col·laboració amb les entitats socials de la regió equival a l'entrega de més de 1.900 carros de la compra, en productes de primera necessitat, des de principi d'any.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, reforça el seu Model Responsable durant la situació excepcional ocasionada per la COVID-19. En este sentit, des de principi d'any ha donat més de 115.000 quilos d'aliments (equivalent a més de 1.900 carros de la compra) i productes de primera necessitat, com plats preparats, sucs, pastes i lactis, a diverses entitats socials de la Regió de Múrcia per a les famílies més necessitades.

Entre els últims moviments, destaca la donació de més de 13.000 quilos de productes, com llet, iogurts i sucs, entregats al Banc d'Aliments del Segura, o l'entrega de més de 1.400 litres de llet a Càritas a Múrcia. També cal destacar l'entrega diària als menjadors socials de Jesús Abandonado a Múrcia, Fraterna Beata Piedad de la Cruz a Alcantarilla o els menjadors Hospitalidad Santa Teresa i Càritas a Cartagena, entitats amb les quals treballa diàriament des de fa uns quants anys.

Ana Belén Martínez, directora regional de Relacions Externes de Mercadona, destaca que “la companyia, en el seu ferm compromís d'estar al costat dels col·lectius més desfavorits, intensifica el seu Model Responsable col·laborant amb el Banc d'Aliments del Segura, entitats regionals i locals i menjadors socials de la Regió de Múrcia, amb els quals es va col·laborar l'any 2019, amb més de 180.000 quilos d'aliments. La situació d'excepcionalitat que estem vivint ara és molt canviant i requerix per la nostra part agilitat en les nostres decisions i plantejaments, amb un únic objectiu: fer el que faça falta per a donar resposta a les necessitats de les persones més vulnerables en esta situació d'extraordinària complexitat".

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Mercadona, dins del compromís de compartir amb la societat part del que rep d'esta, desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen la seua aposta pel creixement compartit. Com a part d'esta política, Mercadona col·labora amb més de 240 menjadors socials i més de 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d'Espanya i Portugal, als quals dona diàriament aliments i participa en les campanyes de recollida d'aliments que estes entitats organitzen.

De fet, des de principi d'any la companyia ha donat a totes estes entitats i organitzacions un total de 5.835 tones d'aliments, 5.567 a Espanya i 268 a Portugal, quantitats que s'han anat incrementant des que la companyia, el 26 de març, després del parèntesi produït a conseqüència de l'impacte que la COVID-19 va tindre en els processos de la companyia, va prendre la decisió de reactivar els processos de donació de productes de primera necessitat als menjadors socials, bancs d'aliments i entitats socials amb els quals la companyia col·laborava habitualment.

Igualment, Mercadona col·labora intensament amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, elaborats per més de 1.000 persones amb diferents graus de discapacitat.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a dur-ho a terme, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus; part d'este sistema està basat en els principis de l'economia circular i busca, conjuntament amb els Proveïdors Totaler, la conversió de residus en nous recursos. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats mitjançant la utilització de camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Mercadona és des de 2009 membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en què tots els participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, és soci des de l'any 2011 del Pacte Mundial de Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Entrega de productes de Mercadona al Banc d'Aliments del Segura (Múrcia)Entrega de productes de Mercadona al Banc d'Aliments del Segura (Múrcia)

Logo EActiVat