Logo Mercadona exterior

Mercadona dona més de 100.000 litres de llet als bancs d'aliments de Catalunya

20 de novembre de 2019
  • Enguany participarà novament en la Gran Recollida i posarà a la disposició dels quatre bancs d'aliments més de 250 botigues.

La companyia de supermercats Mercadona ha fet efectiva la donació de més de 100.000 litres de llet sencera de la marca pròpia Hacendado (concretament 101.700 litres) a la Federació Catalana de Bancs d'Aliments.

La relació entre Mercadona i la Federació Catalana de Bancs d'Aliments, que engloba els bancs d'aliments de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, es va iniciar l'any 2010 i l'entitat s'emmarca des de dos aspectes: d'una banda, posar a la disposició dels bancs d'aliments les botigues de Mercadona en les edicions que organitzen per a recaptar aliments, i, d'altra banda, fer una donació de productes de primera necessitat perquè els bancs d'aliments els puguen distribuir entre les persones necessitades per mitjà d'entitats benèfiques.

A presidenta do Banco de Alimentos de Barcelona, Roser Brutau, e o director de RREE de Mercadona en Barcelona Norte, Santi Mont, durante a doazón de leiteLa presidenta del Banc d'Aliments de Barcelona, Roser Brutau, i el director RE Mercadona a Barcelona Nord, Santi Mont, durant la donació de llet.

En este sentit, Mercadona també col·laborarà en l'edició d'enguany de la Gran Recollida, prevista per als pròxims dies 22 i 23 de novembre, amb la participació de més de 250 botigues de tota Catalunya, on s'establirà un punt de recollida en cada una.

La companyia posarà a la disposició dels quatre bancs d'aliments les botigues com a punts de recollida d'aliments de primera necessitat. En la campanya anterior, celebrada el 30 de novembre i l'1 de desembre de 2018, es van recollir més de 1.013 tones de productes bàsics donats pels clients. Mercadona va fer una aportació addicional de més de 100.000 litres de llet sencera Hacendado, que enguany repetix. Paral·lelament, donarà suport logístic al Banc d'Aliments de Barcelona i facilitarà el transport dels productes recollits cap a la nau on posteriorment seran classificades pels voluntaris del banc.

En este sentit, la presidenta del Banc d'Aliments de Barcelona, Roser Brutau, ha assenyalat que "esta donació és una aportació molt valuosa, ja que la llet és un dels aliments bàsics que més falta fan al Banc d'Aliments i és el producte que més es repartix durant tot l'any".

Per la seua banda, el director de Relacions Externes de Mercadona a Barcelona Nord i Girona, Santi Mont, ha remarcat "la important tasca" que duen a terme els bancs d'aliments "recollint i repartint els aliments entre els més necessitats" i ha manifestat que "un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és retornar part de tot el que rep d'esta" i la nova donació de llet "és la nostra xicoteta contribució per a ajudar les persones que més ho necessiten".

Tant la presidenta del Banc d'Aliments de Barcelona, Roser Brutau, com el director de Relacions Externes de Mercadona a Barcelona Nord i Girona, Santi Mont, han coincidit a assenyalar que "la participació en esta nova edició de la Gran Recollida dona continuïtat a la col·laboració iniciada en 2010 amb els bancs d'aliments" i té com a objectiu "poder contribuir a aconseguir la recaptació del major nombre possible d'aliments i la seua distribució entre les persones més necessitades".

A més de la col·laboració amb els bancs d'aliments, la cadena de supermercats també dona diàriament aliments a 36 menjadors socials de tota Catalunya. La donació es du a terme de dilluns a dissabte, gràcies als recursos logístics i humans de Mercadona, que porta a cada un dels menjadors socials els productes i els entrega en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària perquè els voluntaris preparen els menjars diaris.