El responsable del Banc d’Aliments i de Mercadona a Alacant durant l’entrega d’11.200 unitats de sabó de mans

Mercadona dona més d'11.200 unitats de sabó de mans al Banc d'Aliments d'Alacant

29 de març de 2021
  • La companyia va donar més de 427 tones de productes en 2020 a entitats socials alacantines, l'equivalent a 7.100 carros de la compra.
  • Mercadona dona suport i col·labora amb 6 menjadors socials i altres entitats benèfiques de la província.
  • Des que va començar l'any, la companyia ha donat 61 tones de productes a diferents entitats de la província, l'equivalent a més de 1.000 carros de la compra.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha donat més d'11.200 unitats de productes d'higiene i neteja personal, en este cas, sabó líquid de mans, al Banc d'Aliments d'Alacant. Des de l'inici de l'any, la companyia ha donat més de 61 tones de productes de primera necessitat, el que equival a més de 1.000 carros de la compra.

En 2020 la companyia va donar 427 tones de productes a menjadors socials d'Alacant, en concret al de l'Associació Social La Prosperidad de San Gabriel, al de de La Sal de la Tierra al barri del Pla i a Alicante Gastronómica Solidaria ia, així com als menjadors socials Al-Taufik d'Elx, Extiende Tu Mano de Dénia i Alimentos Solidarios de Torrevieja. Dins d'estes col·laboracions, també estan les realitzades amb diferents entitats benèfiques com el Banc d'Aliments d'Alacant, Càritas i Creu Roja, entre altres. Esta quantitat representa un augment de més d'un 216 % de les entregues d'aliments i altres productes de primera necessitat a entitats socials respecte de l'any anterior a conseqüència de la crisi sanitària i econòmica actual.

Estes donacions són l'equivalent a 7.100 carros de la compra i es duen a terme a través de la col·laboració amb els menjadors socials i entitats benèfiques de la província d'Alacant esmentats anteriorment.

També els ''Caps'' (clients) han col·laborat amb la donació de 143 tones d'aliments, que equival a més de 2.300 carros de la compra, en les diverses operacions quilo que s'han realitzat al llarg de l'any, així com en la Gran Recollida que va organitzar el Banc d'Aliments d'Alacant a la província.

Juan Vicente Peral, director del Banc d'Aliments d'Alacant, ha comentat que: ''Mercadona va començar a col·laborar amb nosaltres fa anys i hem de destacar el seu gran compromís social amb esta entitat''. Luis Consuegra, director provincial de Relacions Externes, destaca: ''La companyia, en el seu ferm compromís d'estar al costat dels col·lectius més desfavorits, intensifica el seu Model Responsable i col·labora amb les entitats i menjadors socials de la província''.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és compartir part del que rep d'esta, i és que així és com la companyia concep l'èxit, es tracta de ser sostenibles i responsables amb tots els grups d'interés, i demostrar amb fets els valors i el compromís amb la societat que la caracteritza. Així es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen la seua aposta pel creixement compartit.

Juntament amb la donació d'aliments, Mercadona col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual, com el Centre Ocupacional La Xara a Dénia (Alacant).

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social és la sostenibilitat. Per a aconseguir-ho, disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, basat en els principis de l'economia circular i enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus responsable, la producció sostenible i la reducció de plàstic.

En este sentit, Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per a aconseguir l'any 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d'este material siguen reciclables i reciclar tot el residu de plàstic. En els últims set mesos, Mercadona està adaptant les seues botigues d'Espanya i Portugal al model de Botiga 6.25, que s'estendrà progressivament a tota la cadena durant este any. A Alacant hui ja hi ha 23 supermercats transformats en botigues 6.25. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats utilitzant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Des de l'any 2011, és sòcia del Pacte Mundial de Nacions Unides per a la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Mercadona entrega 11.200 unitats de sabó al Banc d'Aliments d'AlacantEl director del Banc d'Aliments d'Alacant i el director provincial de Relacions Externes de Mercadona durant l'entrega d'11.200 unitats de sabó de mans.

Logo EActiVat