Responsables de Mercadona i de Creu Roja a l'entrada del supermercat

Mercadona dona més d'11.000 unitats de productes infantils a Creu Roja a Valladolid

15 de gener de 2021
  • La companyia aferma la col·laboració amb l'entitat amb l'entrega de productes de primera necessitat, com xuplons i guarda-xuplons.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, reforça el seu Model Responsable durant la situació excepcional que viu el país ocasionada per la COVID-19, i dona més d'11.000 unitats de productes infantils. En concret, ha donat productes com xuplons, fermalls per a xuplons i guarda-xuplons infantils.

Laura del Palacio, directora de Relacions Externes de Mercadona a Valladolid, destaca que: ''La companyia, en el ferm compromís d'estar al costat dels col·lectius més desfavorits, intensifica el seu Model Responsable i col·labora amb els bancs d'aliments i menjadors socials de la província de Valladolid. La situació d'excepcionalitat que estem vivint és molt canviant i requerix agilitat en les nostres decisions i plantejaments, amb un únic objectiu: donar resposta a les necessitats de les persones més vulnerables en una situació d'extraordinària complexitat com la que estem vivint''.

D'altra banda, Rosa Urbón, presidenta de Creu Roja a Valladolid, afig que ''des de l'organització humanitària agraïm la labor i el compromís de Mercadona amb les persones més vulnerables. Esta nova donació complementa l'atenció que des de Creu Roja continuem prestant i reforçant a les persones que es troben en risc de pobresa o exclusió social, especialment a les famílies amb bebés. Una situació excepcional com la que estem vivint requerix una resposta sense precedents en la qual, a més de mantindre la nostra intervenció habitual, hem hagut de respondre al gran increment de les demandes d'ajuda i en este sentit, el suport i la col·laboració de les empreses és fonamental''. 

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Mercadona, com a part del compromís de compartir amb la societat part del que rep d'esta, desenvolupa el seu Pla de Responsabilitat Social, que atén el component social i ètic a través de diferents línies sostenibles d'actuació que reforcen la seua aposta pel creixement compartit. Com a part d'este pla, Mercadona col·labora amb més de 240 menjadors socials, 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d'Espanya i Portugal, als quals dona diàriament aliments i participa en les campanyes de recollida d'aliments que estes entitats organitzen.

Igualment, Mercadona col·labora intensament amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, elaborats per més de 1.000 persones amb diferents graus de discapacitat.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat. Amb esta finalitat, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, basat en els principis de l'economia circular i enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció de plàstic.

En este sentit, destaca que Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per a aconseguir l'any 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d'este material siguen reciclables i reciclar tot el residu de plàstic. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats utilitzant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Mercadona és soci des de l'any 2011 del Pacte Mundial de Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Responsables de Mercadona i de Creu Roja a Valladolid.Responsables de Mercadona i de Creu Roja a Valladolid.

Logo EActiVat