Entrega d'aliments de Mercadona a entitats socials de Canàries

Mercadona dona esta setmana 39.200 quilos d'aliments a entitats socials de Canàries

03 de juliol de 2020
  • La companyia reforça les donacions durant l'excepcional situació ocasionada per la COVID-19 per a donar resposta a les demandes de les persones més necessitades.
  • Esta setmana ha entregat 39.200 quilos de productes de xarcuteria com pernil, formatge, xoriço o mortadel·la als bancs d'aliments de Tenerife, Las Palmas i Lanzarote i a Creu Roja Las Palmas.
  • Ha donat des del principi d'any a les diferents entitats i organitzacions socials de Canàries 506.000 quilos de productes i aliments.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha entregat esta setmana 39.200 quilos de productes de xarcuteria com pernil, formatge, xoriço o mortadel·la als bancs d'aliments de Las Palmas, Tenerife i Lanzarote i Creu Roja Las Palmas.

En el seu compromís d'estar al costat dels col·lectius més desfavorits, la companyia ha reforçat el seu procés de donacions amb les entitats socials de Canàries amb les quals col·labora a causa de l'excepcional situació ocasionada per la COVID-19. En eixe sentit ha entregat des del principi d'any 506.000 quilos de productes i aliments a diferents entitats i organitzacions socials de Canàries, dels quals 118.000 han anat destinats als huit menjadors socials amb els quals Mercadona col·labora a Las Palmas i a Santa Cruz de Tenerife.

Jorge Pérez, director de Relacions Externes de Mercadona a Santa Cruz de Tenerife, va agrair "el treball diari de les entitats socials de Canàries en esta situació d'extraordinària complexitat que estem vivint" i espera que "estes donacions ajuden a donar resposta a les necessitats de les persones més vulnerables".

Antonio Rico, president de Creu Roja a Canàries, ha volgut agrair a la companyia "el compromís i la resposta que ha donat durant estos mesos tan difícils per a moltes famílies canàries a conseqüència de l'emergència sanitària, econòmica i social". Per la seua part, Hernán Cerón, president del Banc d'Aliments de Tenerife, va valorar que des de la declaració de l'estat d'alarma "les donacions de Mercadona han sigut constants i oportunes i ens han permés solucionar les necessitats alimentàries urgents de moltes famílies”.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Mercadona, dins del compromís de compartir amb la societat part del que rep d'esta, desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social comentat anteriorment, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen la seua aposta pel creixement compartit. Com a part d'esta política, Mercadona col·labora amb més de 240 menjadors socials i més de 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d'Espanya i Portugal, als quals dona diàriament aliments i participa en les campanyes de recollida d'aliments que estes entitats organitzen.

De fet, des del principi d'any la companyia ha donat a totes estes entitats i organitzacions un total de 7.348 tones d'aliments,7.058 a Espanya i 291 a Portugal, quantitats que s'han anat incrementant des que la companyia, el 26 de març, després del parèntesi produït a conseqüència de l'impacte que la COVID-19 va tindre en els processos de la companyia, prenguera la decisió de reactivar els processos de donació de productes de primera necessitat als menjadors socials i bancs d'aliments amb els quals la companyia col·labora habitualment.

Igualment, Mercadona col·labora intensament amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, elaborats per més de 1.000 persones amb diferents graus de discapacitat.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a dur-ho a terme, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus; part d'este sistema està basat en els principis de l'economia circular i busca conjuntament amb els proveïdors totaler la conversió de residus en nous recursos.  A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats utilitzant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Mercadona és des de 2009 membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en què tots els participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, és soci des de l'any 2011 del Pacte Mundial de Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Entrega d'aliments de Mercadona a entitats socials de CanàriesEntrega d'aliments de Mercadona a entitats socials de Canàries.

Entrega de productes de primera necessitat de Mercadona a entitats socials de CanàriesEntrega de productes de primera necessitat de Mercadona a entitats socials de Canàries.

Logo EActiVat