David Abellán, empleat de Càritas, i Ester Coll, de Mercadona

Mercadona dona dos tones de productes de primera necessitat a Càritas Diocesana d'Eivissa

24 de novembre de 2021
  • Reforça la seua col·laboració amb l'organització benèfica i entrega aliments com pasta, arròs, galletes, bolquers, raspalls i productes d'higiene personal com pasta de dents o maquinetes d'afaitar.
  • Ja són sis les tones que ha rebut Càritas de la companyia de supermercats des de principi d'any.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha donat hui dos tones de productes de primera necessitat a Càritas Diocesana d'Eivissa, fruit del ferm compromís de la cadena d'estar al costat dels col·lectius més desfavorits, una labor que ha reforçat a conseqüència de la crisi sanitària i econòmica.

D'esta manera, l'organització benèfica, amb la qual Mercadona col·labora des de 2012, ha rebut hui aliments com pasta, arròs, galletes o xocolate i productes d'higiene personal com raspalls i pasta de dents, espuma i maquinetes d'afaitar, bolquers, compreses o gel de bany. Uns productes seleccionats en funció de les necessitats concretes que ha detectat Càritas a Eivissa. Amb esta entrega, són ja sis les tones que ha rebut l'organització durant l'any a l'illa.

El coordinador de Càritas a Eivissa, Gustavo Gómez, ha destacat: "La continuïtat del conveni amb Mercadona, que a més suposa un augment en els productes donats per a pal·liar les necessitats sorgides en els últims mesos, ens permet continuar desenvolupant el programa de repartiment d'aliments i reforçar més, si és possible, la vinculació entre les dos entitats amb un objectiu comú".

Per la seua banda, la directora de Relacions Externes i Cadena Agroalimentària de Mercadona a les Illes Balears, Ester Coll, ha declarat: ''Ens sentim molt satisfets de poder aportar un xicotet granet d'arena a la gran labor que fa Càritas. Agraïm enormement a l'entitat el seu treball i dedicació altruista, claus per a la societat eivissenca".

Donacions de Mercadona a Illes Balears

Mercadona manté un compromís social amb els veïns i veïnes de les zones en les quals té presència i activitat i, en eixe sentit, ha donat des del principi d'any 265 tones de productes de primera necessitat a entitats benèfiques i menjadors socials d'Illes Balears.

A Eivissa, la companyia col·labora amb Càritas Diocesana d'Eivissa i Formentera i amb els menjadors socials de Vila, Santa Eulària des Riu i Sant Antoni de Portmany que gestiona la mateixa entitat.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part del que rep d'esta. Amb este objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic per mitjà de diferents línies d'actuació que reforcen l'aposta pel creixement compartit.

Juntament amb la donació d'aliments, Mercadona col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social és la sostenibilitat. En particular, disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, basat en els principis de l'economia circular i enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció de plàstic.

En este sentit, Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per a aconseguir l'any 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d'este material siguen reciclables i reciclar tot el residu de plàstic. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats utilitzant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Des de l'any 2011, és sòcia del Pacte Mundial de Nacions Unides per a la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

David Abellán, empleat de Càritas, i Ester Coll, de MercadonaDavid Abellán, empleat de Càritas, i Ester Coll, de Mercadona.