Nou supermercat Mercadona a Mataró

Barcelona - Mercadona obri un nou supermercat eficient a Mataró

22 de novembre de 2021
  • La nova botiga genera 28 nous llocs de treball estables i de qualitat.
  • Ha suposat una inversió de 5 milions d'euros i en la construcció han participat 50 proveïdors, que han donat faena a 140 persones durant la fase d'obres.
  • Està completament connectat tecnològicament i s'inaugura amb el nou model de botiga eficient, que optimitza l'acte de compra dels clients i permet reduir fins a un 40 % el consum energètic.
  • Amb esta nova obertura, la companyia té 251 supermercats a Catalunya, 175 dels quals ja tenen implantat el nou model de botiga eficient.

Mercadona obri hui un nou supermercat eficient a Mataró, concretament a Can Soleret (ronda dels Països Catalans). Esta nova botiga ha generat 28 nous llocs de treball estables i de qualitat, i ha suposat una inversió de 5 milions d'euros. A més, en la seua construcció han participat 50 proveïdors, que han donat faena a 140 persones durant la fase d'obres.

El nou supermercat, que obri amb el nou model de botiga eficient que la companyia està implantant en tota la cadena, presenta millores de les quals es beneficien tant els "Caps" (com Mercadona denomina els clients internament) com els treballadors, els proveïdors i la societat. Per això, oferix novetats en totes les seccions. Per exemple, disposa d'una nova xarcuteria amb pernil al tall i envasat, una góndola central en la perfumeria per a la cosmètica especialitzada, un servici de suc de taronja acabat d'esprémer, una nova secció de forn amb llescadora de pa i pastisseria refrigerada, especialitats de sushi i una nova exposició en la pescateria per als productes de petxina, entre altres novetats. 

Així mateix, incorpora la nova secció "A Punt per a Menjar", que oferix un total de 35 plats preparats per a emportar. Totes estes opcions se servixen en envasos fabricats amb materials naturals, com la canya de sucre (material compostable), el cartó o el paper.

Esta nova generació de supermercat eficient té una superfície de sala de vendes de 1.630 metres quadrats i un disseny totalment renovat respecte al model de botiga anterior, amb nous colors i materials, tant en la façana exterior d'accés com en la distribució de les diferents seccions. Aposta també per espais diàfans amplis que faciliten l'entrada de llum natural i colors càlids en la delimitació dels diferents ambients.

Estalvi energètic: botiga ecoeficient

Pel que fa a l'aspecte mediambiental, s'han pres mesures que permeten reduir fins a un 40 % el consum energètic respecte al model de botiga convencional, com la millora de l'aïllament tèrmic i acústic amb l'optimització dels materials i la grossària de les parets i els sostres, i nous congeladors més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, disposa d'un sistema d'il·luminació LED automatitzat que es regula segons les zones i els moments del dia, per a una gestió energètica molt més eficient.

L'horari d'obertura del supermercat és de dilluns a dissabte, de 9:00 a 21:00 hores d'octubre a maig (horari d'hivern) i de 9:00 a 21:30 hores de juny a setembre (horari d'estiu). A més, Mercadona ha habilitat el servici a domicili i la compra online a través del lloc web www.mercadona.es.

Amb esta nova obertura, els clients es beneficiaran de la coneguda política comercial SPB (Sempre Preus Baixos), que la companyia utilitza de manera exclusiva i que consistix a garantir el menor preu unitari dels productes, amb la millor qualitat, de manera permanent. Així, Mercadona pot oferir als seus clients, amb independència de qui fabrique el producte, un assortiment eficaç amb la màxima qualitat i al mínim preu possible.

Tecnologia i ergonomia per als treballadors

Addicionalment, amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, este nou supermercat inclou múltiples mesures per a millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per exemple, el nou moble de caixa de Mercadona s'ha desenvolupat en col·laboració amb l'Institut de Biomecànica de València. La botiga també disposa de zones comunes perquè els empleats tinguen més comoditats en els moments de descans, així com un menjador més equipat i unes taquilles personals més àmplies i còmodes.

A més, esta nova botiga eficient està completament connectada tecnològicament, per mitjà de la integració d'una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb els quals es pot compartir informació des de qualsevol secció de la botiga; la qual cosa facilita l'autogestió de cada supermercat i agilitza els processos de tota la cadena. Entre els nous dispositius, es troben, entre altres, la línia de caixes, les balances o l'ús de tauletes electròniques, que substituïxen el paper per a fer gestions administratives. Tot això permet optimitzar els processos i conéixer la gestió de la botiga en temps real, la qual cosa facilita la presa de decisions i contribuïx a una major agilitat, especialment, en la gestió dels productes frescos.

Mercadona a Catalunya

Mercadona ha tancat l'exercici 2020 (últimes dades disponibles) amb un volum de compres a Catalunya que arriba als 3.981 milions d'euros, xifra que reflectix l'aposta sostinguda pel teixit productiu català. La companyia ha finalitzat 2020 amb una plantilla de 14.615 persones, totes amb contractes estables i de qualitat.

Quant al nou model de botiga eficient, va començar a implantar-lo a Catalunya en 2017 amb la reforma del supermercat situat al municipi de Masquefa. Actualment, la companyia té 251 supermercats a Catalunya, 175 dels quals ja disposen del nou model.

Interior de Mercadona a Mataró en la secció de Fruita i VerduraSecció de Fruita i Verdura al supermercat Mercadona de Mataró.

Exterior del nou supermercat de Mercadona a MataróFaçana de la botiga eficient de Mercadona a Mataró.

Exterior botiga eficient Mercadona a MataróNou supermercat Mercadona a Mataró.