Entrega d'aliments de Mercadona a Ceuta

Mercadona dona diàriament productes a la casa familiar dels Germans de la Creu Blanca a Ceuta

08 de abril de 2019
  • La cadena de supermercats comença a entregar diàriament productes de primera necessitat a la casa familiar Nuestra Señora de los Ángeles, gestionada pels Germans de la Creu Blanca a Ceuta.
  • Dins del seu pla d'acció social, la companyia col·labora amb 170 menjadors socials en diferents localitats d'Espanya.

En el marc de la seua responsabilitat social, Mercadona ha iniciat la col·laboració amb la casa familiar Nuestra Señora de los Ángeles dels Germans de la Creu Blanca a Ceuta a través de l’entrega diària de productes de primera necessitat. Es tracta de productes aptes per al consum, però no per a la venda segons els criteris de la companyia. La donació es fa diàriament, gràcies als recursos logístics i humans que també aporta Mercadona, i els productes s'entreguen en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària.

Els Germans Franciscans de la Creu Blanca, institució religiosa molt lligada a Ceuta des del seu començament, fa 50 anys que acull, acompanya, i transforma la realitat de persones en situació de dependència i altres col·lectius en risc d'exclusió social. Des dels seus 35 centres, "cases familiars", distribuïts per tota Espanya desenvolupen programes i projectes centrats en la persona i les seues necessitats específiques, i complixen els controls de qualitat més rigorosos.  En virtut d'un contracte amb la ciutat autònoma, desenvolupen el servici d'ajuda a domicili bàsic en el qual atenen més de 400 usuaris. Dins del que s’ha mencionat abans, disposen d’un servici de menjars elaborats que també està dirigit a persones en risc de pobresa que no tenen els recursos o habilitats per a fer-se el menjar. Este servici l'oferixen de dilluns a diumenge amb servici de dinar i sopar.

El germà Carlos Domínguez, en nom de Creu Blanca, ha mostrat l'agraïment d'esta institució a Mercadona per la donació diària d'aliments: "la família de Creu Blanca agraïx a Mercadona esta marxa solidària que comença i, especialment, pel tracte pròxim, la comprensió i l'afecte amb el qual ha sigut acollit este projecte”.

Com a part de la seua responsabilitat social empresarial, Mercadona no solament fa esta col·laboració, sinó que el mes de març passat va firmar un conveni de col·laboració amb el Banc d'Aliments de Ceuta pel qual la companyia es compromet a donar productes de primera necessitat perquè el Banc els puga distribuir a través d'entitats benèfiques.

El germà Carlos Domínguez amb treballadors de Mercadona durant l’entrega d'aliments donats a la casa familiar dels Germans de la Creu Blanca a CeutaEl germà Carlos Domínguez amb treballadors de Mercadona durant l’entrega d'aliments donats a la casa familiar dels Germans de la Creu Blanca a Ceuta.

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és contribuir al seu desenvolupament i progrés de manera sostenible. Amb este objectiu, es du a terme el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació que reforcen la seua aposta pel creixement compartit. Com a part d'esta política, Mercadona treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats per mitjà de camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients, així com en la construcció de cobertes enjardinades i jardins verticals a les seues botigues.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a dur-ho a terme, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió mediambiental propi, enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus; part d'este sistema està basat en els principis de l'Economia Circular i busca conjuntament amb els proveïdors totaler la conversió de residus en nous recursos.

A més, Mercadona col·labora amb més de 170 menjadors socials i 60 bancs d'aliments i altres entitats benèfiques de tota Espanya per a la donació diària d'aliments, i també, per a la col·laboració en campanyes de recollida d'aliments. Igualment, treballa amb més de 33 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Mercadona és des de 2009 membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en què tots els participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, està adherida des de l'any 2011 al Pacte Mundial de Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció