Entrega d'aliments per part de Mercadona

Mercadona col·labora amb la Casa d'Acollida San Vicente de Paúl a Andújar (Jaén)

04 de abril de 2019
  • La companyia entrega diàriament productes de primera necessitat amb què es podrà atendre més de 20 persones cada dia.
  • Dins del seu pla d'acció social, Mercadona va entregar en 2018 més de 6.100 quilos de productes de primera necessitat al Banc d'Aliments de Jaén.

Mercadona ha iniciat en 2019 la col·laboració amb la Casa d'Acollida per a Transeünts San Vicente de Paúl a Andújar (Jaén) a través de l’entrega diària de productes de primera necessitat, aptes per consumir, però no per a la venda segons els criteris de la companyia. La donació es fa diàriament gràcies als recursos logístics i humans que també aporta Mercadona, que porta fins a la casa d'acollida els productes perquè els voluntaris preparen els menjars.

La Casa d'Acollida per a Transeünts San Vicente de Paúl que pertany a l'Asociación de la Familia Vicenciana d'Andújar, atén diàriament unes 20 persones a les quals oferixen esmorzar, dinar i sopar, així com entrepans i un reforç alimentari per a la resta del dia. Cobrixen també les necessitats d'higiene i vestimenta i desenvolupen tallers diferents de formació per a treballar en la reinserció laboral d'estes persones a les quals  donen recer el temps que necessiten.

Nicolás Velasco, president de l'Asociación de la Familia Vicenciana d'Andújar (Jaén) que gestiona la casa d'acollida, ha mostrat l'agraïment d'esta institució a Mercadona per la donació diària d'aliments: "gràcies a esta ajuda diària podrem incrementar en nombre d'usuaris i en qualitat i varietat, l'atenció de tantes persones que acudixen diàriament al nostre centre. Moltes persones sense llar a les quals atenem com a alberg i un grup de persones que fan un programa per a organitzar la seua vida i eixir del carrer".

Repartidor de servici a domicili de Mercadona entregant aliments Repartidor de servici a domicili de Mercadona que fa l’entrega d'aliments donats a la casa d'acollida.

D'altra banda, cal destacar que la companyia continua amb el desenvolupament del seu pla d'acció social per mitjà del suport a diverses institucions i entitats socials a Jaén, província en què col·labora amb altres dos menjadors socials: San Roque a Jaén capital i parròquia de San Agustín a Linares. A més, la companyia ha entregat en 2018 més de 6.100 quilos de productes de primera necessitat al Banc d'Aliments de Jaén per a distribuir-los entre les persones més necessitades.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona.

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és contribuir al seu desenvolupament i progrés de manera sostenible. Amb este objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació que reforcen la seua aposta pel creixement compartit. Com a part d'esta política, Mercadona treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats per mitjà de camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients, així com en la construcció de cobertes enjardinades i jardins verticals a les seues botigues.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a això, Mercadona té un Sistema de Gestió Mediambiental propi, enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus; part d'este sistema està basat en els principis de l'Economia Circular i busca conjuntament amb els proveïdors totaler la conversió de residus en recursos nous.

A més, Mercadona col·labora amb 170 menjadors socials i 60 bancs d'aliments i altres entitats benèfiques de tota Espanya, a què dona aliments diàriament, i col·labora en campanyes de recollida d'aliments. Igualment, treballa amb un total de 33 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, elaborats per més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Mercadona és des de 2009 membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en què tots els seus participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, està adherida des de l'any 2011 al Pacte Mundial de Nacions Unides per la Defensa dels Valors Fonamentals en Matèria de Drets Humans, Normes Laborals, Medi Ambient i Lluita contra la Corrupció.

Imagen de cabecera: María Galaso, Paquita Sánchez, M. Paz i Francisco Cubilla, treballadors i voluntaris de la Casa d'Acollida San Vicente de Paúl al costat del repartidor de servici a domicili de Mercadona.