Responsables de Càritas Diocesana de Canàries i de Mercadona a Las Palmas durant l'entrega d'aigua i suc

Mercadona dona cinc tones d'aigua i suc a Càritas Diocesana de Canàries

26 de novembre de 2021
  • Entrega hui estos productes fruit de l'acord de col·laboració que mantenen les dos entitats.
  • Incorpora esta setmana Càritas Cruce de Arinaga a la seua xarxa de repartiment diària d'aliments i ja són 21 menjadors socials amb els quals col·labora a la província de Las Palmas.
  • Des de principi d'any Mercadona ha entregat a diferents entitats i organitzacions benèfiques de Canàries fins a 825 tones de productes i aliments.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha donat hui cinc tones d'aigua i suc a Càritas Diocesana de Canàries, fruit del ferm compromís de la cadena d'estar al costat dels col·lectius més desfavorits. Els productes s'han seleccionat en funció de les necessitats concretes que ha detectat l'organització benèfica.

A més d'esta aportació, que s'emmarca dins de l'acord de col·laboració que mantenen les dos entitats, Mercadona continua incorporant menjadors socials a la seua xarxa de repartiment d'aliments, i esta setmana ha començat a col·laborar amb Càritas Cruce de Arinaga, que se suma als centres que té Càritas a San Fernando, Ingenio, Jinámar i La Vega de San José i Las Rehoyas, que ja rebien diàriament productes de primera necessitat com fruites i verdures, lactis, carn, peix, embotits, pa o pastes des dels supermercats més pròxims.

Les donacions es fan a primera hora del matí, de dilluns a divendres. Els productes, que són aptes per al consum, però no per a la venda, s'entreguen en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària perquè arriben a les més de 60 famílies que atén Càritas Cruce de Arinaga. Amb esta incorporació ja són 21 els menjadors socials amb els quals la companyia col·labora a la província de Las Palmas.

El director de Càritas Diocesana de Canàries, Gonzalo Marrero, va agrair "la col·laboració de Mercadona en un moment tan difícil com el que estem patint, tant amb esta entrega puntual com amb la donació diària de producte fresc als nostres menjadors socials i entitats de repartiment".

Per la seua part, el director de Relacions Externes de Las Palmas, Arcadio Peñate, va declarar: ''Ens sentim molt satisfets de poder aportar un xicotet granet d'arena a la gran labor que fa Càritas. Agraïm enormement a l'entitat el seu treball i la dedicació altruista, claus per a la societat canària".

Donacions de Mercadona a Canàries

Mercadona manté un compromís social amb els veïns i veïnes de les zones en les quals té presència i activitat i, en eixe sentit, ha donat des del principi d'any 825 tones de productes de primera necessitat a entitats benèfiques i menjadors socials de Canàries.

A la província de Las Palmas, la companyia col·labora amb el Banc d'Aliments, Càritas, Creu Roja, el Banc Municipal d'Aliments de Fuerteventura i amb 21 menjadors socials i entitats de repartiment de la província (16 a Gran Canària, 3 a Fuerteventura i 2 a Lanzarote).

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part del que rep d'esta. Amb este objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic per mitjà de diferents línies d'actuació que reforcen l'aposta pel creixement compartit.

Juntament amb la donació d'aliments, Mercadona col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social és la sostenibilitat. En particular, disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, basat en els principis de l'economia circular i enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció de plàstic.

En este sentit, Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per a aconseguir l'any 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d'este material siguen reciclables i reciclar tot el residu de plàstic. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats utilitzant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Des de l'any 2011, és sòcia del Pacte Mundial de Nacions Unides per a la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

El director de Càritas Diocesana de Canàries i el director de Relacions Externes de Mercadona a Las Palmas durant la donacióEl director de Càritas Diocesana de Canàries, Gonzalo Marrero, i el director de Relacions Externes de Mercadona a Las Palmas, Arcadio Peñate, durant la donació.