Entrega de productes de primera necessitat de Mercadona al Banc d'Aliments de Madrid

Mercadona dona 11.700 quilos de producte de primera necessitat al Banc d'Aliments de Madrid

26 de novembre de 2021
  • La companyia aferma la seua col·laboració amb el Banc d'Aliments de Madrid amb l'entrega de productes de primera necessitat.
  • Mercadona va donar a la regió l'equivalent a 14.500 carros de la compra, un 115 % més que l'any anterior.
  • Mercadona col·labora amb 21 menjadors socials de la Comunitat i, a més, amb el Banc d'Aliments i altres entitats socials de la regió com Càritas o Creu Roja, i els dona suport.
  • En 2020, la companyia va donar un total de 870 tones d'aliments de primera necessitat tan sols a la Comunitat de Madrid.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, reforça el seu Model Responsable durant la situació excepcional que viu el país ocasionada per la COVID-19 i dona 11.700 quilos de productes de primera necessitat al Banc d'Aliments de Madrid. En concret, ha donat 24 palets de tomaca fregida i llegums cuits.

Iván Díaz, director de Relacions Externes de Mercadona a la Comunitat de Madrid, destaca que: "La companyia, en el ferm compromís d'estar al costat dels col·lectius més desfavorits, intensifica el seu Model Responsable i col·labora amb els bancs d'aliments i menjadors socials de la Comunitat de Madrid, als quals va donar 870 tones d'aliments en 2020. La situació d'excepcionalitat que estem vivint és molt canviant i requerix per la nostra part agilitat en les decisions i plantejaments, amb un únic objectiu: fer el que faça falta per a donar resposta a les demandes de les persones més necessitades en esta situació d'extraordinària complexitat que estem vivint''.

D'altra banda, Gema Escrivá, directora general del Banc d'Aliments de Madrid, en nom de la Fundació Banc d'Aliments de Madrid, ha volgut "agrair a Mercadona esta important donació que ens permetrà distribuir estos aliments de primera necessitat a les persones més desfavorides. Esta donació arriba en un moment molt oportú, ja que són aliments bàsics precuinats i no necessiten molts recursos energètics per a preparar-los. No podem oblidar l'increment del cost de la llum i el gas, que afecta directament les persones a les quals estem atenent".

Mercadona va donar en 2020 un 115 % més de producte respecte a l'any anterior, l'equivalent a 14.500 carros de la compra, en col·laboració amb més de 17 menjadors socials, a més de Bancs d'Aliments, Creu Roja o Càritas de tota la regió on la companyia és present.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part del que rep d'esta. Amb este objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic per mitjà de diferents línies d'actuació que reforcen l'aposta pel creixement compartit.

Juntament amb la donació d'aliments, Mercadona col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social és la sostenibilitat. En particular, disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, basat en els principis de l'economia circular i enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció de plàstic.

En este sentit, Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per a aconseguir l'any 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d'este material siguen reciclables i reciclar tot el residu de plàstic. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats utilitzant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Des de l'any 2011, és sòcia del Pacte Mundial de Nacions Unides per a la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Entrega de productes de primera necessitat de Mercadona al Banc d'Aliments de MadridResponsables del Banc d'Aliments de Madrid i de Mercadona durant la donació.