Entrega de Mercadona a Creu Roja Lugo

Mercadona dona a Creu Roja Lugo 3.700 quilos de productes de primera necessitat

25 de maig de 2020
  • La companyia reforça les donacions de productes de primera necessitat a entitats socials de la província de Lugo durant l'excepcional situació ocasionada per la COVID-19.
  • En els últims dies, Mercadona ha donat a Creu Roja a Galícia 14.700 quilos de productes de primera necessitat.
  • La companyia, des de principi d'any, ha donat a les diferents entitats i organitzacions socials de la comunitat gallega 356 tones de productes i aliments.
  • L'any 2019, la companyia va donar un total de 706,6 tones d'aliments de primera necessitat només a Galícia.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, reforça el seu Model Responsable durant la situació excepcional que viu el país ocasionada per la COVID-19. En este sentit, ha enfortit el seu procés de donacions amb les entitats socials de la província de Lugo amb les quals col·labora habitualment, i procedix a implementar noves mesures que garantixen tant la seguretat de les persones com el subministrament d'estes organitzacions.

La companyia ha entregat hui a Creu Roja Lugo 3.700 quilos de productes per a la higiene personal i la neteja de la llar, entre els quals hi ha 22.550 bolquers, donació que s'ha replicat en els últims dies a la resta de províncies gallegues, de manera que s'ha arribat als 14.700 quilos de productes donats a Creu Roja a Galícia.

Mercadona continua enfortint l'entrega de donacions a diferents entitats de la província com el Banc d'Aliments de Lugo o la Fundació Menjador San Froilán, a la qual entrega diàriament productes de primera necessitat que no són aptes per a la venda, però sí per al consum.

Mariña Rivas, gerent de Relacions Externes de Mercadona a Galícia, destaca "la magnífica labor que duen a terme des del Creu Roja Lugo, on no han deixat de treballar per a ajudar els altres en estos temps difícils", "La companyia, en el ferm compromís d'estar al costat dels col·lectius més desfavorits, intensifica el seu Model Responsable col·laborant amb els bancs d'aliments i menjadors socials de Galícia, on va donar 706 tones d'aliments l'any 2019. La situació d'excepcionalitat que estem vivint és molt canviant i requerix per la nostra part agilitat en les nostres decisions i plantejaments, amb un únic objectiu: fer el que faça falta per a donar resposta a les necessitats de les persones més vulnerables en esta situació d'extraordinària complexitat que estem vivint".

D'altra banda, Luis Abelleira Mayor, president provincial de Creu Roja a Lugo, agraïx a Mercadona esta col·laboració amb el Pla Respon de Creu Roja que ha posat en marxa l'organització humanitària davant la crisi sanitària i social provocada per la COVID-19 i amb el qual atén més de 10.077 persones a la província.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Mercadona, dins del compromís de compartir amb la societat part del que rep d'esta, desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social comentat anteriorment, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen la seua aposta pel creixement compartit. Com a part d'esta política, Mercadona col·labora amb més de 240 menjadors socials i més de 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d'Espanya i Portugal, als quals dona diàriament aliments i participa en les campanyes de recollida d'aliments que estes entitats organitzen.

De fet, des del principi d'any la companyia ha donat a totes estes entitats i organitzacions un total de 5.200 tones d'aliments, quantitats que s'han anat incrementant des que la companyia, el 26 de març, després del parèntesi produït a conseqüència de l'impacte que la COVID-19 va tindre en els processos de la companyia, prenguera la decisió de reactivar els processos de donació de productes de primera necessitat als menjadors socials i bancs d'aliments amb els quals la companyia col·labora habitualment.

Entrega de productes de Mercadona a Creu Roja LugoEntrega de productes de Mercadona a Creu Roja Lugo.

Logo EActiVat