Responsable del Banc d'Aliments de La Rioja amb Imanol Flandes, gerent de Relacions Externes de Mercadona

Mercadona dona 7.800 quilos de productes de primera necessitat al Banc d'Aliments de La Rioja

15 de juliol de 2021
  • La cadena de supermercats ha donat més de 420 tones de productes de primera necessitat en 2020 a diferents entitats a La Rioja.

Mercadona ha donat al Banc d'Aliments de La Rioja 7.800 quilos de productes de primera necessitat. Amb l'objectiu de continuar atenent els col·lectius més desfavorits, la cadena de supermercats ha fet efectiva l'entrega de conserves de peix, galletes, oli, alimentació infantil, llet, arròs i pasta, entre altres.

En l'entrega han estat presents José Manuel Pascual-Salcedo, president del Banc d'Aliments de La Rioja, i Imanol Flandes, director de Relacions Externes de Mercadona a La Rioja. Flandes ha afirmat que "açò és una mostra més del nostre compromís amb el Banc d'Aliments de La Rioja i amb les més de 10.000 persones que atenen". Per la seua part, Pascual-Salcedo ha agraït "la donació de hui, i també les donacions diàries que ens fa Mercadona, que ens ajuden a atendre les persones més necessitades".

Mercadona ha donat més de 420 tones de productes a entitats socials a La Rioja en 2020. Esta quantitat representa un augment del 58 % de les aportacions d'aliments i altres productes a entitats socials respecte de l'any anterior a conseqüència de la crisi sanitària i econòmica actual.

Com a part de la seua responsabilitat social empresarial, Mercadona no només realitza esta acció, també col·labora diàriament, donant productes de primera necessitat, tant amb el Banc d'Aliments de La Rioja com amb el menjador social Cocina Económica de Logronyo, la residència La Concepción de Calahorra, Càritas parroquials d'Arnedo i Alfaro i l'Hogar Madre de Dios d'Haro, i d'esta manera cobrix totes les zones de la Comunitat en les quals està present.

Mercadona a La Rioja

Mercadona té a La Rioja nou botigues, que sumen una plantilla de 525 persones amb treball estable i de qualitat. A més, com a part de l'aposta de Mercadona per La Rioja, en 2020 ha fet compres per valor de 440 milions d'euros a proveïdors de La Rioja, un 4 % més que l'any anterior. En 2021 situarà en nous emplaçaments les botigues d'Haro i Calahorra per a adaptar-les al nou model de botiga eficient de la companyia, que reduïx un 40 % el consum energètic.

Banc d'Aliments de La Rioja

El Banc d'Aliments de La Rioja és una fundació benèfica de caràcter social, aconfessional i sense ànim de lucre que està integrada en la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL) i la Federació Europea de Bancs d'Aliments (FEBA). Formada per un grup de voluntaris de La Rioja, s'encarrega de recollir aliments procedents d'excedents d'empreses d'alimentació i donacions de particulars i repartir-los entre la gent necessitada de La Rioja. En 2020 els 1.700 voluntaris han distribuït, a través de 73 entitats col·laboradores, un total d'1.376.816 quilos d'aliments a 10.219 beneficiaris.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part del que rep d'esta. Amb este objectiu es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic per mitjà de diferents línies d'actuació que reforcen l'aposta pel creixement compartit. Juntament amb la donació d'aliments, Mercadona col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social és la sostenibilitat. En particular, disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, basat en els principis de l'economia circular i enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció de plàstic. En este sentit, Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per a aconseguir l'any 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d'este material siguen reciclables i reciclar tot el residu de plàstic. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats utilitzant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Des de l'any 2011, és sòcia del Pacte Mundial de Nacions Unides per a la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Responsable del Banc d'Aliments de La Rioja amb Imanol Flandes, gerent de Relacions Externes de MercadonaResponsable del Banc d'Aliments de La Rioja amb Imanol Flandes, gerent de Relacions Externes de Mercadona.