Donació de Mercadona a Madrid

Mercadona dona 6.300 litres de llet al Banco de Alimentos Infantiles (Madrid)

07 de maig de 2021
  • La companyia aferma la col·laboració amb el Banco de Alimentos Infantiles i ha entregat un producte de primera necessitat com és la llet.
  • Mercadona va donar a la regió l'equivalent a 14.500 carros de la compra, un 115 % més que l'any anterior.
  • Mercadona dona suport i col·labora amb 21 menjadors socials de la Comunitat i, a més, amb el Banc d'Aliments i altres entitats socials de la regió com Càritas o Creu Roja.
  • L'any 2020, la companyia va donar un total de 870 tones d'aliments de primera necessitat tan sols a la Comunitat de Madrid.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, reforça el seu Model Responsable durant la situació excepcional que viu el país ocasionada per la COVID-19. En este sentit, la companyia, que ja ha donat durant el 2020 més de 870 tones de productes de primera necessitat a diferents entitats socials de la regió, ha entregat al Banco de Alimentos Infantiles 6.300 litres de llet per a donar resposta a les demandes de les persones més necessitades, en esta situació d'extraordinària complexitat que estem vivint. 

José Antonio Rueda, director de Relacions Externes de Mercadona a Madrid, destaca que: ''La companyia, en el ferm compromís d'estar al costat dels col·lectius més desfavorits, intensifica el seu Model Responsable i col·labora amb els bancs d'aliments i menjadors socials de la Comunitat de Madrid, on va donar 870 tones d'aliments en 2020. La situació d'excepcionalitat que estem vivint és molt canviant i requerix per la nostra part agilitat en les decisions i plantejaments, amb un únic objectiu: fer el que faça falta per a donar resposta a les demandes de les persones més necessitades en esta situació d'extraordinària complexitat que estem vivint''.

D'altra banda, José Antonio Abad, president del Banco de Alimentos Infantiles, "agraïm de cor el donatiu dels 6.300 litres de llet que ha fet Mercadona a la nostra crida d'ajuda. Gràcies a això, 1.200 xiquets i xiquetes tindran desdejuni durant un mes en estos moments tan difícils que estan passant moltes famílies amb menors a càrrec en risc d'exclusió social a la Comunitat de Madrid".

Mercadona va donar en 2020 un 115 % més de producte respecte a l'any anterior, l'equivalent a 14.500 carros de la compra, en col·laboració amb més de 17 menjadors socials, a més de Bancs d'Aliments, Creu Roja o Càritas de tota la regió on la companyia és present.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part del que rep d'esta. Amb este objectiu es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic per mitjà de diferents línies d'actuació que reforcen l'aposta pel creixement compartit.

Juntament amb la donació d'aliments, Mercadona col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social és la sostenibilitat. Per a aconseguir-ho, disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, basat en els principis de l'economia circular i enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció de plàstic.

En este sentit, Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per a aconseguir l'any 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d'este material siguen reciclables i reciclar tot el residu de plàstic. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats utilitzant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Des de l'any 2011, és sòcia del Pacte Mundial de Nacions Unides per a la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Donació de Mercadona al Banco de Alimentos Infantiles (Madrid)Donació de Mercadona al Banco de Alimentos Infantiles (Madrid).