Donació de productes de Mercadona al Banc d'Aliments de La Rioja

Mercadona dona 6.200 quilos de productes de primera necessitat al Banc d'Aliments de La Rioja

01 de octubre de 2020
  • La cadena de supermercats ha donat 251.000 quilos de productes de primera necessitat a diverses entitats a La Rioja durant l'any 2020.
  • Mercadona també ha començat, recentment, a col·laborar amb Càritas a Alfaro i amb la residència Madre de Dios a Haro, i d'esta manera amplia la quantitat d'entitats de La Rioja a les quals, diàriament, dona productes de primera necessitat.

Amb l'objectiu de continuar atenent els col·lectius més desfavorits, Mercadona ha fet efectiva hui l'entrega al Banc d'Aliments de La Rioja de 6.200 quilos d'aliments, com ara llet, oli, llegums i galletes entre altres; així com articles de neteja i higiene personal com lleixius, detergents, dentífrics, xampús i bolquers.

En l'entrega han estat presents José Manuel Pascual-Salcedo, president del Banc d'Aliments de La Rioja, i Imanol Flandes, director de Relacions Externes de Mercadona a La Rioja. Flandes ha afirmat que ''Mercadona continua reforçant les donacions a La Rioja, a causa de la situació excepcional ocasionada per la COVID-19, per a donar resposta a les demandes de les persones més necessitades''. Per la seua part, Pascual-Salcedo ha agraït ''tant la donació de hui com la col·laboració diària que manté Mercadona amb el Banc d'Aliments, especialment en un any tan dur com este''.  

Com a part de la seua responsabilitat social empresarial, Mercadona no sols du a terme esta col·laboració amb el Banc d'Aliments de La Rioja, també col·labora diàriament, donant productes de primera necessitat, amb la Cuina Econòmica de Logronyo, la residència La Concepción de Calahorra i Càritas d'Arnedo.  Totes estes col·laboracions s'han traduït, durant 2020, en més de 251.000 quilos d'aliments donats. A això cal afegir que, recentment, Mercadona ha començat a donar productes a Càritas a Alfaro i a la residència Madre de Dios a Haro, i d'esta manera amplia la quantitat d'entitats de La Rioja amb les quals col·labora diàriament.

Mercadona a La Rioja

Mercadona disposa de nou botigues a La Rioja, cinc situades a Logronyo i una a Haro, Alfaro, Arnedo i Calahorra, respectivament. Totes sumen una plantilla de 512 persones, amb treball estable i de qualitat. Un altre fet que demostra l'aposta de Mercadona per La Rioja són els 422 milions d'euros en compres fetes a proveïdors de La Rioja en 2019, així com la inversió a la Comunitat de 6,6 milions d'euros en 2020, amb els quals, a més de millorar la seua eficiència i servici, reactivarà l'economia local.

Banc d'Aliments de La Rioja

El Banc d'Aliments de La Rioja és una fundació benèfica de caràcter social, aconfessional i sense ànim de lucre que està integrada en la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL) i la Federació Europea de Bancs d'Aliments (FEBA). Formada per un grup de voluntaris de La Rioja, s'encarrega de recollir aliments procedents d'excedents d'empreses d'alimentació i donacions de particulars i repartir-los entre la gent necessitada de La Rioja. En 2019, els seus 50 voluntaris fixos han distribuït, a través de 80 entitats col·laboradores, un total d'1.350.747 quilos d'aliments a 9.181 beneficiaris.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part del que rep d'esta. Amb este objectiu es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic per mitjà de diverses línies d'actuació que reforcen la seua aposta pel creixement compartit.

En el marc d'esta política, a més de la col·laboració amb el Banc d'Aliments de La Rioja, la cadena de supermercats també dona productes a tres menjadors socials: la Cuina Econòmica de Logronyo, la residència La Concepción de Calahorra i Càritas d'Arnedo. La donació es du a terme diàriament, de dilluns a dissabte, gràcies als recursos logístics i humans de Mercadona, que porta els productes a cada un dels menjadors socials i els entrega en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària perquè els voluntaris preparen els menjars diaris.

A això cal afegir que, recentment, la companyia també ha començat a col·laborar amb Càritas a Alfaro i amb la residència Madre de Dios a Haro, entitats a les quals també dona aliments.

Donació de productes de Mercadona al Banc d'Aliments de La RiojaDonació de productes de Mercadona al Banc d'Aliments de La Rioja.

Logo EActiVat