Responsables de la Casa de la Misericòrdia San José de San Agustín del Guadalix i de Mercadona durant l'entrega

Mercadona dona 3.000 quilos de productes de primera necessitat a Càritas de San Agustín del Guadalix i Galapagar

12 de maig de 2020
  • La companyia consolida la seua col·laboració amb entitats socials com Càritas a San Agustín del Guadalix i Galapagar, entregant productes de primera necessitat com llegums, oli, aliments infantils i productes d'higiene personal, neteja i desinfecció.
  • Mercadona reforça les donacions de productes de primera necessitat durant l'excepcional situació ocasionada per la COVID-19 i dona resposta a les necessitats ocasionades per esta situació d'extraordinària complexitat que estem vivint.
  • La companyia, fins hui, ha donat a les diferents entitats i organitzacions socials de la Comunitat de Madrid més de 116 tones de productes i aliments.
  • En 2019 la companyia va donar un total de 400 tones d'aliments de primera necessitat tan sols a la Comunitat de Madrid.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, reforça el seu Model Responsable durant la situació excepcional que viu el país ocasionada per la COVID-19. En este sentit, reactiva el seu procés de donacions amb les entitats socials de la Comunitat de Madrid amb les quals col·labora habitualment, i procedix a implementar noves mesures que garantixen tant la seguretat de les persones com el subministrament d'estes organitzacions.

Gonzalo Canelada, director de Relacions Externes de Mercadona a la zona nord de la Comunitat de Madrid, destaca que: ''La companyia, en el ferm compromís d'estar al costat dels col·lectius més desfavorits, intensifica el seu Model Responsable i col·labora amb els bancs d'aliments i menjadors socials de la Comunitat de Madrid, on va donar 400 tones d'aliments en 2019. La situació d'excepcionalitat que estem vivint és molt canviant i requerix per la nostra part agilitat en les nostres decisions i plantejaments, amb un únic objectiu: fer el que faça falta per a donar resposta a les necessitats de les persones més vulnerables en esta situació d'extraordinària complexitat que estem vivint".

Ignacio López, rector de la parròquia de San Agustín del Guadalix, ha agraït a Mercadona "esta col·laboració que ajudarà la Casa de la Misericòrdia San José a garantir l'accés a aliments de primera necessitat a més de 120 famílies de la localitat, que es troba en una situació difícil a conseqüència de la COVID-19". ​

Raquel Sánchez, responsable de Càritas a Galapagar, agraïx la labor de la companyia per "l'esforç que Mercadona du a terme per a ajudar les persones que acudixen a nosaltres. Són tantes les famílies que en estos moments estan en una situació de gran necessitat que cada article, cada aliment que reben és un respir, una treva per a seguir avant. En nom de totes estes persones i, per descomptat, en el nostre, volem donar-vos les gràcies”.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Mercadona, dins del compromís de compartir amb la societat part del que rep d'esta, desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social comentat anteriorment, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen la seua aposta pel creixement compartit. Com a part d'esta política, Mercadona col·labora amb més de 240 menjadors socials i més de 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d'Espanya i Portugal, als quals dona diàriament aliments i participa en les campanyes de recollida d'aliments que estes entitats organitzen.

De fet, des de principi d'any la companyia ha donat a totes estes entitats i organitzacions un total de 4.509 tones d'aliments, 4.304 a Espanya i 205 a Portugal, quantitats que s'han anat incrementant des que la companyia, el 26 de març, després del parèntesi produït a conseqüència de l'impacte que la COVID-19 va tindre en els processos de la companyia, va prendre la decisió de reactivar els processos de donació de productes de primera necessitat als menjadors socials i bancs d'aliments amb els quals la companyia col·labora habitualment.

Igualment, Mercadona col·labora intensament amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, elaborats per més de 1.000 persones amb diferents graus de discapacitat.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a dur-ho a terme, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus; part d'este sistema està basat en els principis de l'economia circular i busca conjuntament amb els Proveïdors Totaler la conversió de residus en nous recursos. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats utilitzant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Mercadona és des de 2009 membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en què tots els participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, és soci des de l'any 2011 del Pacte Mundial de Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Responsables de Càritas Galapagar i de Mercadona durant l'entregaResponsables de Càritas Galapagar i de Mercadona durant l'entrega.

Responsables de la Casa de la Misericòrdia San José de San Agustín del Guadalix i de Mercadona durant l'entregaResponsables de la Casa de la Misericòrdia San José de San Agustín del Guadalix i de Mercadona durant l'entrega.

AçòNOhadePARAR perquè Açò Passarà