Donació de llet de Mercadona a Creu Roja Àlaba

Mercadona dona 2.700 litres de llet a Creu Roja Àlaba

24 de maig de 2021
  • La cadena de supermercats ha donat més de 1.600 tones de productes de primera necessitat en 2020 a Euskadi a diverses entitats socials.

Mercadona ha donat a Creu Roja Àlaba 2.700 litres de llet, amb l'objectiu de continuar atenent els col·lectius més desfavorits i de donar resposta a la crisi ocasionada per la pandèmia.

Imanol Flandes, gerent de Relacions Externes de Mercadona, ha afirmat que "este és un altre exemple de l'esforç que fem amb les nostres donacions a Euskadi per a aportar el nostre gra d'arena a la situació excepcional creada per la pandèmia". Per la seua part, des de Creu Roja Àlaba han agraït "esta donació d'un producte del qual estàvem especialment necessitats en una època complicada en la qual el nombre de persones a les quals atenem ha augmentat exponencialment a causa de la crisi de la COVID-19".   

Com a part de la seua responsabilitat social empresarial, Mercadona no solament realitza esta col·laboració amb Creu Roja Àlaba, sinó que col·labora diàriament amb els bancs d'aliments d'Àlaba, Biscaia i Guipúscoa, donant productes de primera necessitat Totes estes col·laboracions s'han traduït en la donació, durant 2020, de més de 1.600 tones de productes donats.

Mercadona a Euskadi

Mercadona disposa de 21 botigues a Euskadi i una plantilla de més de 2.000 persones, totes amb llocs de treball estable i de qualitat. L'aposta pel producte local ha fet que haja comprat 948.000 quilos de creïlla d'Àlaba amb Euskolabel durant esta campanya, la qual cosa suposa un increment del 49 % respecte a la campanya anterior.

En 2020 ha culminat la construcció del bloc logístic a Vitòria-Gasteiz, que assortix els supermercats d'Euskadi, Navarra, La Rioja, Cantàbria i Burgos. Ha invertit en esta infraestructura més de 187 milions d'euros i ha creat 480 llocs de treball.

Creu Roja Àlaba

Creu Roja a Àlaba compta amb quasi 1.400 persones voluntàries que permeten estar prop, d'una manera o d'una altra, de fins a 25.000 persones, com es va aconseguir durant l'operació RESPON contra la COVID-19. En el marc de la comunitat autònoma basca, Creu Roja Euskadi és capaç de donar una resposta social a més de 200.000 persones a l'any amb un voluntariat pròxim ja a les 16.000 persones.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part del que rep d'esta. Amb este objectiu es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic per mitjà de diferents línies d'actuació que reforcen l'aposta pel creixement compartit.

Juntament amb la donació d'aliments, Mercadona col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social és la sostenibilitat. Per a aconseguir-ho, disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, basat en els principis de l'economia circular i enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció de plàstic.

En este sentit, Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per a aconseguir l'any 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d'este material siguen reciclables i reciclar tot el residu de plàstic. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats utilitzant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Des de l'any 2011, és sòcia del Pacte Mundial de Nacions Unides per a la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Donació de llet de Mercadona a Creu Roja ÀlabaDonació de llet de Mercadona a Creu Roja Àlaba.