Santiago Miralles, president del Banc d'Aliments de Castelló, amb M. José Sisamón, directora de Relacions Externes de Mercadona a Castelló i València Nord, durant l'entrega

Mercadona dona 248.000 quilos d'aliments a entitats socials de la Comunitat Valenciana des de principi d'any

04 de maig de 2020
  • La companyia aferma la col·laboració amb les entitats socials amb les quals col·labora habitualment entregant productes de primera necessitat com ara pasta, llegums, fruita, verdura, carn i lactis.
  • Entre els últims moviments, destaca l'entrega de més de 3.000 quilos d'aliments de primera necessitat a diverses entitats de la província de València i de Castelló, i l'inici de la col·laboració amb dos nous menjadors socials de la província d'Alacant.
  • Mercadona reforça les donacions d'aliments durant l'excepcional situació ocasionada per la COVID-19 i dona resposta a les necessitats sorgides per esta situació d'extraordinària complexitat que s'està vivint.
  • En 2019 la companyia va donar un total de 380.000 quilos d'aliments de primera necessitat a la Comunitat Valenciana

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, reforça el seu Model Responsable durant la situació excepcional que viu el país ocasionada per la COVID-19. En este sentit, des de principi d'any ha donat 248.000 quilos d'aliments, com ara pasta, llegums, fruita, verdura, carn i lactis, a les entitats socials de la Comunitat Valenciana amb les quals col·labora habitualment, i procedix a implementar noves mesures que garantixen tant la seguretat de les persones com el subministrament d'estes organitzacions.

Entre els últims moviments, destaca la donació de més de 3.000 quilos de productes, com iogurts i sucs, que es van entregar la setmana passada a Casa Caritat de València, al Menjador Sant Joan de Déu de València, a Càritas Alaquàs i d'Alfafar, i al Banc d'Aliments de Castelló; com l'inici de la col·laboració amb el Menjador Social d'Alacant Gastronòmica Solidària i amb el programa solidari d'entrega de menjar a domicili de Novelda (Alacant).

Maria José Sisamón, directora de Relacions Externes de Mercadona a Castelló i València Nord, destaca que "la companyia, en el ferm compromís d'estar al costat dels col·lectius més desfavorits, intensifica el seu Model Responsable col·laborant amb els bancs d'aliments i menjadors socials de la Comunitat Valenciana, als quals va donar 380.000 quilos d'aliments en 2019. La situació d'excepcionalitat que estem vivint és molt canviant i requerix per la nostra part agilitat en les nostres decisions i plantejaments, amb un únic objectiu: fer el que faça falta per a donar resposta a les necessitats de les persones més vulnerables en esta situació d'extraordinària complexitat que estem vivint".

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Mercadona, dins del compromís de compartir amb la societat part del que rep d'esta, desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social comentat anteriorment, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen la seua aposta pel creixement compartit. Com a part d'esta política, Mercadona col·labora amb més de 240 menjadors socials i més de 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d'Espanya i Portugal, als quals dona diàriament aliments i participa en les campanyes de recollida d'aliments que estes entitats organitzen.

De fet, des de principi d'any la companyia ha donat a totes estes entitats i organitzacions un total de 4.130 tones d'aliments, 3.926 a Espanya i 204 a Portugal, quantitats que s'han anat incrementant des que la companyia, el 26 de març, després del parèntesi produït a conseqüència de l'impacte que la COVID-19 va tindre en els processos de la companyia, prenguera la decisió de reactivar els processos de donació de productes de primera necessitat als menjadors socials i bancs d'aliments amb els quals la companyia col·labora habitualment.

Igualment, Mercadona col·labora intensament amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, elaborats per més de 1.000 persones amb diferents graus de discapacitat.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a dur-ho a terme, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus; part d'este sistema està basat en els principis de l'economia circular i busca conjuntament amb els Proveïdors Totaler la conversió de residus en nous recursos.  A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Mercadona és des de 2009 membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en què tots els participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, és soci des de l'any 2011 del Pacte Mundial de Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Santiago Miralles, president del Banc d'Aliments de Castelló, amb M. José Sisamón, directora de Relacions Externes de Mercadona a Castelló i València Nord, durant l'entregaSantiago Miralles, president del Banc d'Aliments de Castelló, amb M. José Sisamón, directora de Relacions Externes de Mercadona a Castelló i València Nord, durant l'entrega.

AçòNOhadePARAR perquè Açò Passarà