Logotip supermercat Mercadona

Mercadona dona 1.437 tones d'aliments a entitats socials de Castella i Lleó en 2020

17 de febrer de 2021
  • La companyia va donar l'equivalent a 24.000 carros de la compra, un 35 % més que l'any passat.
  • Mercadona col·labora diàriament amb 34 menjadors socials, i també amb els 10 bancs d'aliments de Castella i Lleó i altres entitats socials regionals, i els dona suport.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha donat 1.437 tones de productes en 2020 a menjadors socials, bancs d'aliments i altres entitats benèfiques de Castella i Lleó. Esta quantitat representa un augment del 35 % de les aportacions d'aliments i altres productes a entitats socials respecte a l'any anterior a conseqüència de la crisi sanitària i econòmica actual.

Estes donacions són l'equivalent a més de 24.000 carros de la compra i es fan a través de la col·laboració amb els bancs d'aliments de les nou províncies de Castella i Lleó, i amb els 34 menjadors socials i altres entitats socials i organitzacions benèfiques regionals.

A més, en 2020 Mercadona ha mostrat el seu suport amb donacions addicionals al llarg de l'any com les que ha fet, entre altres, amb Creu Roja de Valladolid i Lleó, als quals es van donar més de 14.000 unitats de productes de puericultura, o amb Càritas, a la qual es va entregar, un any més, un xec solidari per import de 6.000 € per a col·laborar en el desenvolupament del concert de caràcter benèfic "Oratorio de Navidad", en el qual participa juntament amb RTVCYL i la Fundació EME.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Mercadona, dins del compromís de compartir amb la societat part del que rep d'esta, desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen la seua aposta pel creixement compartit. Com a part d'esta política, Mercadona col·labora amb més de 290 menjadors socials, 60 bancs d'aliments i altres entitats socials de tota Espanya i Portugal, als quals dona diàriament i participa en les campanyes de recollida d'aliments que estes entitats organitzen. De fet, l'any 2020, la companyia ha donat a totes estes entitats i organitzacions un total de 17.000 tones d'aliments, 15.800 a Espanya i 1.200 a Portugal, quantitats que s'han anat incrementat des que la companyia va prendre la decisió de reforçar els processos de donació de productes de primera necessitat als menjadors socials i bancs d'aliments amb els quals la companyia col·labora habitualment. Igualment, Mercadona col·labora de manera estreta amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, elaborats per més de 1.000 persones amb diferents graus de discapacitat.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Amb esta finalitat, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, basat en els principis de l'economia circular i enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció de plàstic. En este sentit, destaca que Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per a aconseguir l'any 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos siguen reciclables i reciclar tot el residu plàstic. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i la millora de la qualitat de l'aire a les ciutats utilitzant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Pensant en la mobilitat sostenible de “El Cap” (client), l'empresa disposa ja de 1.350 places d'aparcament amb punts de recàrrega per a vehicles elèctrics situades als pàrquings de més de 500 botigues. Mercadona va començar a instal·lar punts de recàrrega per a vehicles elèctrics l'any 2017, amb la implantació del Nou Model de Botiga Eficient, i preveu continuar augmentant esta xifra al llarg de 2021.

Mercadona és sòcia des de l'any 2011 del Pacte Mundial de Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Logo EActiVat