Bric de llet sencera Hacendado

Mercadona dóna 13.500 litres de llet Hacendado al Banc dels Aliments de les Comarques de Girona

14 de maig de 2018
  • En l'àmbit de Catalunya, la companyia entrega 100.000 litres de llet sencera Hacendado als quatre bancs d'aliments.
  • Una vegada tancat el 2017, Mercadona ha donat prop de 150.000 quilos d'aliments i altres productes de primera necessitat a diverses institucions i organitzacions benèfiques de les comarques gironines.

Mercadona ha fet efectiva hui la donació de 13.500 litres de llet sencera Hacendado al Banc dels Aliments de les Comarques de Girona en compliment del conveni de col·laboració firmat per les dos parts. Esta donació se suma a l'efectuada als bancs d'aliments de Barcelona, Tarragona i Lleida fins que es completen els 100.000 litres de llet que la companyia de supermercats dóna enguany 2018.

La relació entre Mercadona i la Federació Catalana de Bancs d'Aliments, que inclou els quatre bancs d'aliments, es va iniciar l'any 2010 i va coincidir amb la campanya de recollida d'aliments bàsics en supermercats i mercats. La relació iniciada fa nou anys entre la cadena de distribució i l'entitat benèfica s'emmarca des de dos aspectes: d'una banda, posar a la disposició dels bancs d'aliments les botigues de Mercadona en les edicions que organitzen per a recaptar aliments, i, d'altra banda, fer una donació de productes de primera necessitat perquè els bancs d'aliments els puguen distribuir entre les persones necessitades per mitjà d'entitats benèfiques.

Moment de l'entrega de llet Hacendado al Banc dels Aliments de les Comarques de GironaDonació de llet sencera Hacendado al Banc dels Aliments de les Comarques de Girona.

Durant l'acte d'entrega, el president del Banc dels Aliments de les Comarques de Girona, Frederic Gómez, ha afirmat que la llet és el producte amb més demanda i el que més repartix el Banc dels Aliments de les Comarques de Girona "i, per això, volem agrair que, com a complement al que van donar els seus clients, Mercadona ens faça una donació del que més necessitem (llet) i quan més ho necessitem".

En este sentit, el responsable de Relacions Externes de Mercadona a Girona, Santi Mont, ha agraït al Banc d'Aliments "la col·laboració duta a terme per a treballar junts en la lluita contra la pobresa" i ha manifestat que esta nova donació de 13.500 litres de llet "és la nostra petita contribució per a ajudar les persones més necessitades del nostre entorn".

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part de tot el que rep d'esta. Amb este objectiu es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia que atén el component social i ètic per mitjà de diverses línies d'actuació que reforcen la seua aposta pel creixement compartit.

En el marc d'esta política, a més de la col·laboració amb el Banc dels Aliments de les Comarques de Girona, la cadena de supermercats també dóna productes a tres menjadors socials de les comarques tarragonines. La donació s'efectua diàriament de dilluns a dissabte, gràcies als recursos logístics i humans de Mercadona, que porta a cada un dels menjadors socials els productes i els entrega en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària perquè els voluntaris preparen el menjar.

En total, l'any passat, Mercadona va donar prop de 150.000 quilos d'aliments i altres productes de primera necessitat a diverses entitats socials i organitzacions benèfiques de les comarques tarragonines, cosa que equival a 2.500 carros de la compra.