Exterior botiga Mercadona

Mercadona dona 13.500 litres de llet al Banc dels Aliments de les Comarques de Tarragona

13 de juny de 2019
  • En l'àmbit de Catalunya, la companyia entrega més de 100.000 litres de llet sencera Hacendado als quatre bancs d'aliments.
  • Al tancament de 2018, Mercadona ha donat més de 700.000 quilos d'aliments i altres productes de primera necessitat a diverses institucions i organitzacions benèfiques de les comarques tarragonines.

Mercadona ha fet efectiva la donació de 13.500 litres de llet sencera de la marca pròpia Hacendado al Banc dels Aliments de les Comarques de Tarragona, en compliment del conveni de col·laboració firmat per les dos parts. Esta donació se suma a la que va fer al Banc dels Aliments de les Comarques de Girona i continuarà els pròxims mesos amb el repartiment als bancs d'aliments de les comarques de Lleida i de Barcelona fins a completar els més de 100.000 litres de llet que la companyia de supermercats donarà este any 2019.

La relació entre Mercadona i la Federació Catalana de Bancs d'Aliments, que engloba els quatre bancs d'aliments, es va iniciar l'any 2010 quan es va fer la campanya de recollida d'aliments bàsics en supermercats i mercats. La relació iniciada fa nou anys entre la cadena de distribució i l'entitat benèfica s'emmarca des de dos aspectes: d'una banda, posar a la disposició dels bancs d'aliments les botigues de Mercadona en les edicions que organitzen per a recaptar aliments, i, d'altra banda, fer una donació de productes de primera necessitat perquè els bancs d'aliments els puguen distribuir entre les persones necessitades per mitjà d'entitats benèfiques.

Durant l'acte d'entrega, el president del Banc dels Aliments de Tarragona, Eusebio Alonso, ha afirmat que "una vegada més Mercadona ha demostrat la generositat i compromís que té amb les persones més necessitades de la nostra demarcació, i reiterem que empreses com vosaltres representen un luxe incomparable per a la nostra societat". "Per part del Banc dels Aliments -ha afegit- agraïm la vostra ajuda cap a la nostra entitat que repercutix diàriament en les persones més necessitades".

En este sentit, la directora de Relacions Externes de Mercadona a Tarragona, Beatriz Feced, ha agraït al Banc dels Aliments "la col·laboració duta a terme per a treballar junts en la lluita contra la pobresa" i ha manifestat que esta nova donació de 13.500 litres de llet "és la nostra xicoteta contribució per a ajudar les persones que més ho necessiten del nostre entorn".

Eusebio Alonso, president del Banc dels Aliments de Tarragona, i Beatriz Feced, directora de Relacions Externes de Mercadona a Tarragona. Eusebio Alonso, president del Banc dels Aliments de Tarragona, i Beatriz Feced, directora de Relacions Externes de Mercadona a Tarragona.


Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona


Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és retornar part de tot el que rep d'esta. Amb este objectiu es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic per mitjà de diverses línies d'actuació que reforcen la seua aposta pel creixement compartit.


En el marc d'esta política, a més de la col·laboració amb el Banc dels Aliments de les Comarques de Tarragona, la cadena de supermercats també dona productes a sis menjadors socials de les comarques tarragonines. La donació s'efectua diàriament de dilluns a dissabte, gràcies als recursos logístics i humans de Mercadona, que porta a cada un dels menjadors socials els productes i els entrega en les millors condicions de qualitat i de seguretat alimentària perquè els voluntaris preparen el menjar.

En total, durant el 2018, Mercadona va donar més de 700 tones d'aliments i altres productes de primera necessitat a diverses entitats socials i organitzacions benèfiques de les comarques de Tarragona, cosa que equival a 12.622 carros de la compra.