Mercadona dona 12.000 litres de llet al Banc d'Aliments d'Almeria
Mercadona dona 12.000 litres de llet al Banc d'Aliments d'Almeria

Mercadona dona 12.000 litres de llet al Banc d'Aliments d'Almeria

26 de juliol de 2023
  • La companyia actualment col·labora amb 19 entitats socials de la província i té previst incloure noves entitats.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha donat més de 12.000 litres de llet al Banc d'Aliments d'Almeria i, a més, col·labora amb donacions diàries a altres entitats benèfiques. En este sentit, fins a juny la companyia ha donat a la província d'Almeria 189 tones, equivalent a 3.145 carros de compra.

D'esta quantitat, 16 tones d'aliments van ser donades al Banc d'Aliments d'Almeria i la resta s'ha donat diàriament entre les altres entitats i associacions benèfiques amb les quals la companyia col·labora a la província.

Així mateix, els "Caps" (clients) també han col·laborat en diferents iniciatives solidàries organitzades l'any passat i, més recentment, en l'Operació Quilo de Primavera. Destaca la participació en la Gran Recollida d'Aliments organitzada per la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL), en la qual, gràcies a la solidaritat dels clients i a un 10 % del total donat que Mercadona va sumar a esta iniciativa solidària, es va aconseguir recaptar més de 3,5 milions d'euros, que es transformaran al llarg de 2023 en més de 2.300 tones de productes de primera necessitat per als usuaris dels diferents bancs d'aliments participants. Fruit d'esta recaptació ja s'han entregat al Banc d'Aliments d'Almeria més de 21 tones d'aliments, equivalents a 350 carros.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és compartir part del que rep d'esta. Amb este objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic per mitjà de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l'aposta pel creixement compartit.

Igualment, Mercadona col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social és la sostenibilitat. Per a aconseguir-ho, disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, basat en els principis de l'economia circular i enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció de plàstic.

En este sentit, Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per a aconseguir l'any 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d'este material siguen reciclables i reciclar tot el residu de plàstic. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats utilitzant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Des de 2011, és sòcia del Pacte Mundial de Nacions Unides per a la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Mercadona dona 12.000 litres de llet al Banc d'Aliments d'AlmeriaEntrega de llet al Banc d'Aliments d'Almeria.