Entrega d'aliments de Mercadona al Banc d'Aliments de Las Palmas

Mercadona dona 11.500 quilos de productes de primera necessitat al Banc d'Aliments de Las Palmas

08 de maig de 2020
  • La companyia de supermercats reforça la seua col·laboració amb l'entitat entregant productes de primera necessitat, com llet sencera i semidesnatada, preparat lacti amb fibra o cereals.
  • Mercadona intensifica les donacions d'aliments durant l'excepcional situació ocasionada per la COVID-19 per a donar resposta a les demandes de les persones més necessitades.
  • La companyia, des de principi d'any, ha donat a les diferents entitats i organitzacions socials de Canàries 199.000 quilos de productes i aliments.
  • En 2019, la companyia va donar un total de 479 tones d'aliments de primera necessitat només a Canàries.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha entregat hui, fruit de la situació excepcional que viu el país ocasionada per la COVID-19, 11.500 quilos de productes de primera necessitat, com llet sencera i semidesnatada, preparat lacti o cereals al Banc d'Aliments de Las Palmas.

En el seu compromís d'estar al costat dels col·lectius més desfavorits, la companyia ha reforçat el seu procés de donacions amb les entitats socials de Las Palmas amb les quals col·labora i ha implementat noves mesures que garantixen tant la seguretat de les persones com el subministrament d'estes organitzacions. En este sentit, ha entregat, des de principi d'any, més de 109.000 quilos d'aliments a la província, dels quals 60.000 han anat destinats als menjadors socials Misión Cristiana Moderna, El Refugio Majorero, Fundació Canaria Flora Acoge, La Milagrosa, Nuestra Señora del Carmen i el centre que gestiona Càritas a Las Palmas de Gran Canaria.

Arcadio Peñate, director de Relacions Externes de Mercadona a Las Palmas, destaca que: "La situació d'excepcionalitat que estem vivint és molt canviant i requerix per la nostra part agilitat en les nostres decisions i plantejaments, amb un únic objectiu: fer el que faça falta per a donar resposta a les necessitats de les persones més vulnerables en esta situació d'extraordinària complexitat que estem vivint. Esperem que les donacions que duem a terme ajuden en este objectiu”.

D'altra banda, Pedro Llorca, president del Banc d'Aliments de Las Palmas, agraïx la labor de la companyia: "Mercadona sempre ha col·laborat amb el nostre Banc d'Aliments entregant-nos una varietat de productes alimentaris que ens ajuden a atendre els desfavorits. El contacte permanent amb la companyia propicia que conega les nostres necessitats i facilita una relació fluida entre nosaltres. Saber que comptem amb el seu suport ens ompli de satisfacció i tranquil·litat".

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Mercadona, dins del compromís de compartir amb la societat part del que rep d'esta, desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social comentat anteriorment, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen la seua aposta pel creixement compartit. Com a part d'esta política, Mercadona col·labora amb més de 240 menjadors socials i més de 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d'Espanya i Portugal, als quals dona diàriament aliments i participa en les campanyes de recollida d'aliments que estes entitats organitzen.

De fet, des de principi d'any la companyia ha donat a totes estes entitats i organitzacions un total de 4.130 tones d'aliments, 3.926 a Espanya i 204 a Portugal, quantitats que s'han anat incrementant des que la companyia, el 26 de març, després del parèntesi produït a conseqüència de l'impacte que la COVID-19 va tindre en els processos de la companyia, prenguera la decisió de reactivar els processos de donació de productes de primera necessitat als menjadors socials i bancs d'aliments amb els quals la companyia col·labora habitualment.

Igualment, Mercadona col·labora intensament amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, elaborats per més de 1.000 persones amb diferents graus de discapacitat.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a dur-ho a terme, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus; part d'este sistema està basat en els principis de l'economia circular i busca conjuntament amb els Proveïdors Totaler la conversió de residus en nous recursos.  A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats utilitzant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Mercadona és des de 2009 membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en què tots els participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, és soci des de l'any 2011 del Pacte Mundial de Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Entrega d'aliments de Mercadona al Banc d'Aliments de Las PalmasEntrega d'aliments de Mercadona al Banc d'Aliments de Las Palmas

AçòNOhadePARAR perquè Açò Passarà