Mapa donacions Mercadona durant el primer semestre de 2022

Mercadona dona 10.800 tones d'aliments en la primera meitat de 2022, un 8 % més que en el mateix període de 2021

09 de agost de 2022
  • En el primer semestre de 2022, Mercadona ha donat l'equivalent de més de 180.200 carros de la compra.
  • La companyia col·labora amb més de 410 menjadors socials, 60 bancs d'aliments i altres entitats benèfiques de tota Espanya i Portugal.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, dona 10.800 tones de productes de primera necessitat des de principi d'any, un 8 % més que en el mateix període de 2021, quan en va donar 10.000 tones. 

Vídeo en espanyol

Les donacions, que són l'equivalent de més de 180.200 carros de la compra, han anat destinades als més de 410 menjadors socials, 60 bancs d'aliments i altres entitats benèfiques d'Espanya i Portugal amb els quals la companyia col·labora.

Document en espanyol

Listado entidades sociales con las que colabora Mercadona

Descargar

 

A més, Mercadona dona suport a altres iniciatives organitzades pels bancs d'aliments d'Espanya, com la "Gran Recollida" o les "Operacions Quilo Virtuals", en les quals col·labora amb els seus recursos humans i logístics. De fet, en l'última Operació Quilo Virtual de Primavera en la qual va participar, la companyia va posar a la seua disposició 1.402 botigues.

Mapa donacions de Mercadona durant el primer semestre de 2022

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Mercadona, dins del compromís de compartir amb la societat part del que rep d'esta, desenvolupa el seu Pla de Responsabilitat Social, que atén el component social i ètic a través de diferents línies sostenibles d'actuació que reforcen la seua aposta pel creixement compartit. Per exemple, col·labora intensament amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, elaborats per més de 1.000 persones amb diferents graus de discapacitat.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Amb esta finalitat, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, basat en els principis de l'economia circular i enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció de plàstic. En este sentit, destaca que Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per a aconseguir l'any 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d'este material siguen reciclables i reciclar tot el residu plàstic. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats utilitzant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Mercadona és sòcia des de l'any 2011 del Pacte Mundial de Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.