Responsables del Banc d'Aliments i Mercadona a Còrdova durant l'entrega de la donació de 3.000 kg de tonyina

Mercadona amplia la seua col·laboració amb entitats socials de Còrdova

01 de setembre de 2022
  • La companyia i el Banc d'Aliments de Còrdova firmen un conveni de col·laboració pel qual Mercadona entregarà diàriament productes de primera necessitat a 14 entitats de la província, on hui col·labora ja amb 9 menjadors socials.
  • Paral·lelament, la companyia aferma la seua col·laboració amb el Banc d'Aliments i entrega productes de primera necessitat, així com material informàtic.
  • Des de principi d'any, Mercadona ha donat a les diferents entitats i organitzacions socials de Còrdova amb les quals col·labora més de 127 tones de productes i aliments, equivalents a 2.123 carros de la compra.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, dins del seu Model Responsable manté un compromís per estar al costat dels col·lectius més desfavorits. La companyia continua reforçant el seu procés de donacions amb nous acords. En este sentit, Mercadona i el Banc d'Aliments de Còrdova han firmat un conveni de col·laboració per a entregar diàriament productes de primera necessitat a 14 entitats de Còrdova capital i província.  

Des del mes d'agost passat reben productes diàriament l'Associació Reto, el Centre de Rehabilitació Peniel, Proyecto Hombre, la Residència de los Dolores, el Monestir de la Purísima Concepción (Hinojosa del Duque), l'Associació Nueva Aurora (Lucena), l'Hospital de San Sebastián (Palma del Río), el Monestir de Santa Clara i les Hermanitas de los Ancianos Desamparados (Montilla), l'Associació Semillas de Futuro (Montoro), la Residència Santa Bàrbara (Peñarroya-Pueblonuevo), Acuide (Pozoblanco) i la Fundació Mármol (Priego de Córdoba).

Rafael Revuelto, president del Banc d'Aliments de Còrdova, agraïx esta iniciativa de Mercadona "en la qual hem treballat molt les dos entitats i gràcies a la qual més de 1.000 persones de tota la província ja tenen accés a productes frescos i de qualitat diàriament". Així mateix, Revuelto dona les gràcies a Mercadona per la generosa donació de més de 3.000 quilos de tonyina i l'entrega de material informàtic, 10 ordinadors portàtils i una impressora per a les seues oficines, que permetran avançar el procés de digitalització en el qual estan immersos.  

La companyia, que té el ferm compromís d'estar al costat dels col·lectius més desfavorits, intensifica el seu Model Responsable col·laborant amb els bancs d'aliments, menjadors i altres entitats socials de Còrdova, província en la qual ha donat des de principi de l'any 2022 més de 127 tones d'aliments, que equivalen a 2.123 carros de la compra. Mercadona perseguix un únic objectiu: fer el que faça falta per a donar resposta a les necessitats de les persones més vulnerables.

Per la seua part, Noelia Conrado, Relacions Externes de Mercadona a Còrdova, assenyala que "esta nova col·laboració reafirma el compromís social de la companyia i ens fa sentir-nos molt orgullosos de poder aportar el nostre gra d'arena a estes entitats, ajudant-los perquè puguen continuar exercint la seua labor".

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part del que rep d'esta. Amb este objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic per mitjà de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l'aposta pel creixement compartit.

Juntament amb la donació d'aliments, Mercadona col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social és la sostenibilitat. Per a aconseguir-ho, disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, basat en els principis de l'economia circular i enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció de plàstic.

En este sentit, Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per a aconseguir l'any 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d'este material siguen reciclables i reciclar tot el residu de plàstic. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats utilitzant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Des de l'any 2011, és sòcia del Pacte Mundial de Nacions Unides per a la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

L'Associació Reto recollint els productes diaris en una de les botigues de Mercadona a CòrdovaL'Associació Reto recollint els productes diaris en una de les botigues de Mercadona a Còrdova.

Responsables del Banc d'Aliments i Mercadona a Còrdova durant l'entrega de la donació de 3.000 kg de tonyinaResponsables del Banc d'Aliments i Mercadona a Còrdova durant l'entrega de la donació de 3.000 kg de tonyina.