Interior quart Rusc de Mercadona a Alacant

Mercadona continua apostant per la venda online amb l'obertura del quart Rusc a Alacant

26 de maig de 2022
  • Amb l'obertura del nou Rusc, Mercadona estima que podrà arribar als 2 milions en comandes online anuals.
  • Es preveu que el Rusc d'Alacant tindrà una plantilla de 185 persones.
  • S'han invertit en la seua construcció 14 M€.
  • Este nou magatzem, dedicat en exclusiva a la venda online, anomenat internament Rusc, se suma als que la companyia té a València, Barcelona i Madrid.

Mercadona inaugura hui el seu quart Rusc, magatzem exclusiu per a la venda online, a la ciutat d'Alacant. S'han invertit més de 14 milions d'euros en la construcció del magatzem i s'espera que tinga una plantilla de 185 persones. La companyia iniciarà el nou servici a la zona centre d'Alacant i anirà ampliant el radi d'acció en les pròximes setmanes fins a arribar a gran part de la província i a la ciutat de Múrcia. Amb l'obertura d'este nou Rusc de Mercadona a Alacant, la companyia estima que podrà arribar als 2 milions en comandes online anuals.

Tots els clients de les zones de repartiment en el radi d'acció dels Ruscos tenen accés a la nova web i a l'app per a fer la compra i la podran rebre de 7:00 a 22:00 de dilluns a dissabte. Mercadona té diferents models de venda sobre la base de la demanda de les comandes que hi ha en cada població, si bé tots els clients d'estes zones disfruten de la mateixa experiència de compra.

D'una banda, el model "Ruscos" atén zones amb una alta densitat de comandes online. El Rusc d'Alacant se suma als altres tres que la companyia té operatius en altres ciutats com València, en funcionament des de 2018; Barcelona, des de 2019, i Madrid, des de 2020. A tots els anteriors caldrà sumar el cinqué Rusc de Sevilla, que està previst que òbriga al llarg del segon semestre d'enguany.

D'altra banda, també s'està desenvolupant per a les zones de menys concentració de comandes un nou model de preparació i repartiment des de les botigues físiques. Per ara, este model està en marxa en part de Castelló i Tarragona, i està previst continuar expandint-lo en més botigues amb l'objectiu de fer arribar la nova compra online a la resta de ciutats.

L'equip de Mercadona Online el formen 1.600 persones amb treball estable i de qualitat, la majoria pickers i repartidors. S'han invertit més de 45 milions d'euros en la construcció dels quatre Ruscos actuals i 15 milions d'euros en una flota de camions propis. En 2021 s'han incrementat les vendes fins als 510 milions d'euros, un 40 % més que en 2020.

Segons Juana Roig, directora general de Mercadona Online, "amb l'obertura del quart Rusc a Alacant, fem un pas més en la nostra visió de satisfer els nostres clients online en tota Espanya i Portugal. Una vegada assolit el repte d'aconseguir la rendibilitat, hui en dia ens enfrontem al de l'expansió. Per a això, l'ús de la tecnologia és vital". De fet, a principi d'este mes es van obrir noves oficines de Mercadona per al projecte online a Madrid, amb les quals es busca incorporar talent a l'equip tecnològic, i ampliar així l'accés a estos perfils.

Imatge de capçalera: Interior quart Rusc de Mercadona a Alacant.