Creïlles d'Àlaba en un lineal de Mercadona

Mercadona compra 290.000 quilos de creïlla d'Àlaba, un 23% més que la campanya anterior

19 de abril de 2018
  • En la seua aposta per la fruita i verdura de proximitat, la creïlla d'Àlaba, amb Euskolabel i del proveïdor Udapa S. Coop., s'ha venut en les seues botigues d'Euskadi i Navarra entre setembre i abril.

L'aposta de Mercadona pels productes frescos i, concretament, per la fruita i verdura de proximitat, ha fet que la cadena de supermercats haja comprat 290.000 quilos de creïlla d'Àlaba amb Euskolabel durant aquesta campanya, la qual cosa suposa un increment del 23% respecte a la campanya anterior. La creïlla, del proveïdor alabés Udapa S. Coop, s'ha venut en els seus supermercats d'Euskadi i Navarra entre setembre de 2017 i abril de 2018, dates de durada de la campanya.

En 2017 Mercadona ha comprat més de 136.000 tones de creïlles de procedència nacional, un 10% més que en la campanya anterior. Més del 80% del total de les creïlles que comercialitza Mercadona són d'origen nacional, fruit de la col·laboració amb productors locals de regions com Euskadi, Castella i Lleó, Castella - la Manxa, Múrcia, Comunitat Valenciana, Andalusia, Balears i Canàries.

Durant el passat any, la companyia i els seus interproveïdors han continuat enfortint el desenvolupament de la Cadena Agroalimentària Sostenible de Mercadona (CASPOPDONA) de la mà dels sectors agrícola, pesquer i ramader, amb l'objectiu de reforçar i posar en valor el sector primari. A Euskadi, a més dels 290.000 quilos de creïlla d'Àlaba durant l'última campanya, s'han comprat 5.500 tones de peix fresc de les llotges de Bizkaia i Gipuzkoa; més de 252.000 unitats de panet de mantega; i més de 12.000 pimentons.

Mercadona manté relació comercial amb 1.308 pimes basques i en 2017 ha realitzat compres a proveïdors bascos per valor de 423 milions d'euros, la qual cosa ha suposat un increment del 14% respecte a l'any anterior. Així mateix, juntament amb els fabricants interproveïdors, ha invertit 41,2 milions d'euros a Euskadi.

Mercadona a Euskadi

Mercadona manté la seua aposta decidida per Euskadi, on ja compta amb 15 botigues (5 situades a Vitoria-Gasteiz, 3 a Bilbao i 1 a Barakaldo, Basauri, Santurtzi, Donostia / San Sebastián, Eibar, Irun i Oiartzun), i una plantilla de 1.382 persones amb ocupació estable i de qualitat.

A més, ha culminat la primera fase del seu bloc logístic a Vitoria-Gasteiz, després d'invertir 50 milions d'euros i crear 200 llocs de treball. El bloc, que assorteix als supermercats d'Euskadi, Navarra, La Rioja, Cantàbria i Burgos, inicia ara la seua segona fase en la qual s'invertiran 15 milions d'euros i es crearan 50 llocs de treball més.

Dins de la seua responsabilitat social empresarial, ha donat més de 486 tones de productes de primera necessitat gràcies a la seua col·laboració amb els Bancs d'Aliments d’Araba, Bizkaia i Gipuzkoa, amb el menjador social Nostra Senyora dels Desemparats a Vitoria-Gasteiz i amb les Germanetes dels Pobres de Bilbao i de Vitoria-Gasteiz.