Carxofes de Mercadona en els camps de Tudela

Mercadona compra 1 milió de quilos de carxofa a Tudela

19 de abril de 2018
  • La carxofa està a la venda en els seus establiments de Navarra, Euskadi, La Rioja, Castella i Lleó, Galícia, Astúries, Cantàbria, Aragó, Catalunya, Comunitat Valenciana, Madrid i nord de Castella - la Manxa.
  • En els últims cinc anys Mercadona ha adquirit 3,5 milions de quilos de carxofa a Tudela.

L'aposta de Mercadona pels productes frescos i, concretament, per la fruita i verdura de proximitat, ha fet que la cadena de supermercats compre 1 milió de quilos de carxofa a Tudela durant aquesta campanya, que ha començat a l'abril i acabarà a principis de juny.

Així, en els últims cinc anys, Mercadona ha adquirit 3,5 milions de quilos de carxofa a Tudela incrementant les compres d'aquest producte gradualment, en relació amb el seu creixement a Navarra.

Tal ha sigut la qualitat de la collita que, a més d'en les tendes de Navarra, aquesta carxofa està a la venda, actualment, en els establiments de Mercadona a Euskadi, La Rioja, Castella i Lleó, Galícia, Astúries, Cantàbria, Aragó, Catalunya, Comunitat Valenciana, Madrid i nord de Castella - la Manxa.

Aquesta aposta de Mercadona per la fruita i verdura de proximitat fa que, en 2017, haja comprat altres productes frescos en la Comunitat Foral com 4,3 milions de quilos de cebes, 2,5 milions de quilos d'endívies, 1,3 milions d'unitats d'encisam Batavia i més de 13.000 anolls.

Tot açò reflecteix la importància que Mercadona atorga a treballar conjuntament amb el sector primari, per a avançar cap a una Cadena Agroalimentària Sostenible. Per això, manté acords estables amb més de 8.600 agricultors, 5.200 ramaders i 12.000 pescadors.

Mercadona a Navarra

Mercadona compta a Navarra amb 11 botigues situades: 3 a Pamplona (a l’av. Gipuzkoa, av. San Jorge i av. Sancho el Fuerte) i 1 a Ansoáin, Aranguren, Barañáin, Burlada, Valle de Egüés, Estella, Tafalla i la mateixa Tudela, d'on és originària la carxofa. Totes les botigues sumen una plantilla de 574 persones, amb ocupació estable i de qualitat.

Així mateix, té relació comercial amb 714 pimes d'aquesta comunitat i en 2017 ha realitzat compres a proveïdors navarresos per valor de 394 milions d'euros, un 45% més que l'any anterior. Així mateix, juntament amb els fabricants interproveïdors, ha invertit 24,5 milions d'euros a Navarra.

Dins de la seua responsabilitat social empresarial ha donat més de 208 tones de productes de primera necessitat gràcies a la seua col·laboració amb la Fundació Banc d'Aliments de Navarra, la Fundació Ilundáin Haritz Berri, les Germanetes dels Pobres de Pamplona, el menjador solidari París 365 i l'Escola Taller d’Estella-Lizarra.