Treballador de Mercadona en un supermercat de València

Mercadona compartix 409 milions d'euros amb tota la plantilla

01 de març de 2021
  • La companyia reconeix la gran labor realitzada per tots els seus treballadors i treballadores durant l'any 2020 perquè, gràcies a ells, Mercadona ha aconseguit la millor gestió de la seua història, ja que va garantir el subministrament i l'obertura tots els dies de les més de 1.600 botigues que té a Espanya i Portugal.
  • Esta iniciativa pionera de compartir els beneficis amb els qui realment els generen es va implantar fa més de 20 anys i des d'aleshores, els accionistes de la companyia han distribuït entre les treballadores i treballadors més de 4.200 milions d'euros.
  • 366 milions d'euros en concepte de prima per objectius i 43 com a reconeixement al compromís realitzat durant la crisi sanitària.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha decidit compartir 409 milions d'euros en primes en 2020 amb les més de 90.000 persones que conformen la plantilla. En concret, 366 milions en concepte de prima per objectius, que la companyia ha repartit hui, 1 de març, als quals cal sumar els 43 milions que el mes d'abril de 2020 també van rebre els empleats com a reconeixement al compromís i a l'extraordinari esforç demostrat durant els inicis de la crisi sanitària que està vivint el país.

Per a Patricia Cortizas, Directora General de Recursos Humans i Relacions Externes de Mercadona, ''en un any com 2020, tan complex de gestionar, la companyia ha aconseguit la millor gestió de la seua història. Garantir l'obertura tots els dies dels més de 1.600 supermercats que tenim a Espanya i Portugal no hauria sigut possible sense el talent i l'esforç diari de totes les treballadores i treballadors que formem la companyia, sense el seu compromís per a preparar i servir les botigues, o per a entregar les comandes online en els moments tan difícils que estem vivint. Per a mi, i per a tot el Comité de Direcció, és un motiu d'orgull haver tingut l'oportunitat de comprovar que, en els moments excepcionals, és quan sorgixen les persones excepcionals com les que componen esta plantilla que, amb els seus fets, s'han convertit en un exemple per a la societat''.

La decisió de compartir amb tot el personal el benefici generat es va implantar en un dia com hui, fa més de 20 anys, l'any 2001. Des d'aleshores, Mercadona ha repartit més de 4.200 milions d'euros, xifra que reflectix el compromís de la companyia amb el creixement compartit i el reconeixement al treball i a l'esforç del conjunt de la plantilla. De fet, qualsevol treballadora o treballador, des del primer any i en el cas que aconseguisca les metes i els objectius pactats al principi de l'exercici, cobra una mensualitat extra, quantitat que puja a dos mensualitats una vegada se superen els cinc anys d'antiguitat. Gràcies a això, el sou net del personal base ascendix a aproximadament 1.800 euros nets de mitjana al mes, amb les pagues extra i la prima per objectius ja incloses.

Mesures per a protegir la salut i la seguretat dels treballadors

Des del moment en què es va declarar l'estat d'alarma, i fins hui, Mercadona ha destinat més de 200 milions d'euros per a protegir, reforçar i garantir la seguretat i salut dels clients, empleats i proveïdors, i d'esta manera s'ha aconseguit que les seues instal·lacions siguen un lloc segur. Este gasto extraordinari ha anat principalment dirigit, entre altres, a l'adquisició d'equips de protecció individual; desinfecció, neteja i adequació de mesures de seguretat en botigues, blocs logístics, Ruscos i oficines; i reforç dels servicis mèdics propis.

Una política de recursos humans pionera en el sector

Mercadona fa anys que impulsa una política de recursos humans, pionera en el sector, que aposta per la conciliació, la formació i el desenvolupament personal i professional de totes les persones que componen la seua plantilla. En este sentit, el mes d'agost de 2020 va aprovar la jornada laboral de 5 dies per al personal de supermercats, una fita per a la companyia i per al sector, perquè permet millorar les mesures de conciliació laboral i familiar, ja que poden descansar 2 dies complets a la setmana i disfrutar de 8 caps de setmana llargs a l'any.

Amb esta mesura, reforça el seu compromís amb la posada en marxa d'iniciatives pioneres de conciliació laboral i familiar, que la companyia du a terme des de fa més de 25 anys, quan va decidir iniciar el procés de convertir en fixa tota la plantilla, amb la qual cosa ha instaurat una forta aposta pel treball estable i de qualitat.

Treballador de Mercadona en un supermercat de ValènciaTreballador de Mercadona en un supermercat de València.

Treballadora de Mercadona al Bloc Logístic de Vitòria, a ÀlabaTreballadora de Mercadona en el Bloc Logístic de Vitòria, a Àlaba.

Logo EActiVat