Representants d'El Puchero i Mercadona durant l'entrega d'aliments

Mercadona amplia la seua xarxa social a València i comença a col·laborar amb el menjador El Puchero

17 de febrer de 2022
  • Esta nova col·laboració se suma a les que ja manté amb altres centres de la província de València, com el Banc d'Aliments, Casa Caritat, l'Alberg Sant Joan de Déu, Casal de la Pau, el Col·legi Parroquial Diocesà Santiago Apostol, Bunyols Sense Fronteres de Gandia i la Fundació Ayuda Una Familia de Paterna.
  • Les noves donacions diàries de la companyia estan destinades a dos dels centres que El Puchero té repartits per la ciutat i des dels quals s'atenen més de 480 persones al dia.
  • L'any 2021 la companyia va donar més de 630 tones de productes de primera necessitat a les organitzacions i entitats benèfiques amb les quals col·labora a la província de València, un 77 % més que en 2020, en el qual en va donar 255 tones.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, comença a col·laborar amb el menjador social El Puchero de València amb la donació diària de productes de primera necessitat, que van destinats a dos centres que esta entitat benèfica té situats a València i des dels quals s'atén diàriament més de 480 persones en situació de vulnerabilitat.

Tots els matins, des de la botiga que la companyia té situada al carrer Sant Joan Bosco, s'entreguen productes de primera necessitat a El Puchero i, des del supermercat situat al carrer de la Serradora, la donació va destinada a El Puchero Portuario. Els treballadors de les dos botigues són els encarregats de preparar tots els matins aliments necessaris, com ara pa, llegums, carn, lactis, fruita i verdures, que després recullen els responsables d'estos menjadors socials.

El president de l'Associació Coordinadora Solidària de l'Estiba del Port de València, Francisco Masiá, afirma estar "molt satisfets amb l'acord de col·laboració que hem aconseguit amb Mercadona. La col·laboració privada és fonamental, i poder comptar amb una empresa com Mercadona, amb una implantació en la nostra comunitat tan gran i tan important en el sector de l'alimentació, és per a nosaltres un moment molt important, que reafirma el nostre projecte i li dona una projecció de futur, la qual cosa ens garantix poder entregar productes de qualitat als més de 480 usuaris que tenim".

Juan José Gómez i Pilar Molina, treballadors de les botigues de Mercadona des de les quals es du a terme la donació i responsables de preparar tots els matins els productes, agraïxen poder participar en esta iniciativa social i poder ajudar amb el seu treball persones amb dificultats. Per la seua part, Andrea Gómez, directora de Relacions Externes de Mercadona a València, valora este acord com "una forma més de reforçar el compromís social a la província de València de la companyia, ja que s'amplia la xarxa d'associacions i entitats benèfiques amb les quals ja col·labora, com per exemple el Banc d'Aliments, Casa Caritat, l'Alberg Sant Joan de Déu, Casal de la Pau, el Col·legi Parroquial Diocesà Santiago Apostol, Bunyols Sense Fronteres de Gandia i la Fundació Ayuda Una Familia de Paterna. A causa d'estes col·laboracions, l'any 2021 la companyia va reforçar les donacions a la zona i va donar més de 630 tones d'aliments, és a dir, un 77 % més que el 2020, en què en va donar 350 tones".

El Puchero i El Puchero Portuario

El Puchero i El Puchero Portuario és un projecte amb dos cuines solidàries que té com a objectiu contribuir a pal·liar les necessitats bàsiques d'alimentació de les famílies de la província de València que es troben en situació de vulnerabilitat i els proporciona un menú diari que consta d'un plat principal i una peça de fruita fresca per usuari. L'Associació Coordinadora Solidària de l'Estiba del Port de València és una entitat sense ànim de lucre que treballa amb persones en situació de vulnerabilitat i en risc d'exclusió social a través de les dos cuines solidàries El Puchero y El Puchero Portuario, situades a València. El Puchero va ser una iniciativa de SanLucar Fruit SLU, que naix en 2013 del compromís de Stephan de retornar a la societat el que ha rebut d'esta. L'any 2018 el projecte és compartit amb la Coordinadora Solidària de l'Estiba del Port de València, i es crea la segona cuina El Puchero Portuario. Actualment es repatixen més de 120.000 racions de menjar a l'any.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Mercadona, dins del compromís de compartir amb la societat part del que rep d'esta, desenvolupa el seu Pla de Responsabilitat Social, que atén el component social i ètic a través de diferents línies sostenibles d'actuació que reforcen la seua aposta pel creixement compartit. Com a part d'esta política, Mercadona col·labora amb més de 350 menjadors socials, 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d'Espanya i Portugal, als quals dona diàriament aliments i participa en les campanyes de recollida d'aliments que estes entitats organitzen. De fet, en 2021 la companyia va donar a totes estes entitats i organitzacions un total de 20.600 tones d'aliments, un 21 % més que en 2020.

Igualment, Mercadona col·labora intensament amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, elaborats per més de 1.000 persones amb diferents graus de discapacitat.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Amb esta finalitat, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, basat en els principis de l'economia circular i enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció de plàstic. En este sentit, destaca que Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per a aconseguir l'any 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d'este material siguen reciclables i reciclar tot el residu plàstic. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats utilitzant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Mercadona és sòcia des de l'any 2011 del Pacte Mundial de Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Representants d'El Puchero i Mercadona durant l'entrega d'alimentsRepresentants d'El Puchero i Mercadona durant l'entrega d'aliments.