Toni Bauzá, gerent de l'Associació Tardor, i Bruno Amengual, repartidor de Mercadona

Mercadona amplia a tres supermercats la donació diària d'aliments al menjador social Tardor de Palma

27 de maig de 2020
  • La companyia reforça la col·laboració amb el menjador social Tardor de Palma gestionat per l'Associació Tardor, amb l'entrega diària de productes de primera necessitat.
  • Mercadona intensifica les donacions durant l'excepcional situació ocasionada per la COVID-19 i dona resposta a les necessitats ocasionades per esta situació d'extraordinària complexitat que estem vivint.
  • L'empresa ha donat des de principi d'any 52.000 quilos de productes de primera necessitat a diferents entitats i organitzacions socials de les Illes Balears amb les quals col·labora habitualment.
  • L'any 2019, la companyia va donar un total de 125 tones d'aliments de primera necessitat només a les Illes Balears.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, reforça el seu Model Responsable durant la situació excepcional que viu el país ocasionada per la COVID-19. En este sentit, ha ampliat a tres el nombre de botigues responsables de donar aliments al menjador social Tardor de Palma. A partir de hui dimecres, les botigues situades al carrer Manacor i al carrer Arxiduc Lluís Salvador se sumen al supermercat del carrer Aragó en l'entrega diària de productes de primera necessitat com fruites i verdures, lactis, carn, peix, embotits, pa o pastes, amb l'objectiu que el menjador puga preparar els menjars per a les persones i famílies beneficiàries d'este servici que oferix el menjador social amb el qual la companyia col·labora des de 2019.

El menjador social, gestionat per l'Associació Tardor a Palma, fa quasi quatre anys que està obert. La incorporació de dos botigues més al repartiment d'aliments contribuirà a donar un millor servici a les més de 5.750 persones inscrites al centre, de les quals, entre 1.300 i 2.000 persones acudixen diàriament per a rebre els servicis repartits entre desdejuni, esmorzar, menjar, berenar i sopar.

Amb esta ampliació, els treballadors de la botiga situada al carrer Arxiduc Lluís Salvador són els encarregats d'acostar fins al menjador els productes procedents dels tres supermercats amb les furgonetes de la companyia, i els entreguen als voluntaris del centre, i d'esta manera es garantix la màxima qualitat i frescor perquè preparen els menús.

La responsable de Relacions Externes de Mercadona a les Illes Balears, Bàrbara Ordás, assegura que: "La situació d'excepcionalitat que estem vivint requerix de la nostra part agilitat en les nostres decisions per a donar resposta a les necessitats de les persones més vulnerables. Estem molt satisfets de reforçar la col·laboració amb este menjador social, i ens sentim orgullosos de poder aportar aliments per a ajudar a completar la dieta de les persones i famílies que acudixen al centre".

Per la seua part, el gerent de l'Associació Tardor, Toni Bauzá, ha manifestat l'agraïment a Mercadona per reforçar este tipus de col·laboracions: "Amb l'ampliació a tres supermercats de la donació diària de productes de primera necessitat ens ajuden, més encara en estos moments difícils, a augmentar els nostres recursos diaris per a poder ajudar les persones i famílies més vulnerables”.

Mercadona ha donat des de principi d'any a les diferents entitats amb les quals col·labora a les Illes Balears 52.000 quilos de productes de primera necessitat i ha reforçat el seu procés de donacions amb les entitats socials de les Illes Balears amb les quals col·labora habitualment, que són: el Banc d'Aliments de Mallorca; els bancs d'aliments municipals de Maó i Ciutadella de Menorca, Càritas Diocesana d'Eivissa i Formentera; amb el menjador social Sor Isabel Bonnín d'Inca, gestionat per Càritas Diocesana de Mallorca; amb el menjador social de Ca l'Ardiaca, gestionat per l'Associació Altruista Es Refugi de Palma; amb el menjador social Tardor gestionat per l'Associació Tardor de Palma; i amb els menjadors socials d'Eivissa, Santa Eulària des Riu i Sant Antoni de Portmany, gestionats per Càritas Diocesana d'Eivissa i Formentera a Eivissa.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Mercadona, dins del compromís de compartir amb la societat part del que rep d'esta, desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social comentat anteriorment, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen la seua aposta pel creixement compartit. Com a part d'esta política, Mercadona col·labora amb més de 260 menjadors socials i més de 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d'Espanya i Portugal, als quals dona diàriament aliments i participa en les campanyes de recollida d'aliments que estes entitats organitzen.

De fet, des de principi d'any, la companyia ha donat a totes estes entitats i organitzacions un total de 5.212 tones d'aliments, 5.002 a Espanya i 210 a Portugal, quantitats que s'han anat incrementant des que la companyia, el 26 de març, després del parèntesi produït a conseqüència de l'impacte que la COVID-19 va tindre en els processos de la companyia, va prendre la decisió de reactivar els processos de donació de productes de primera necessitat als menjadors socials i bancs d'aliments amb els quals la companyia col·labora habitualment.

Igualment, Mercadona col·labora intensament amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, elaborats per més de 1.000 persones amb diferents graus de discapacitat.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. En este sentit, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus; part d'este sistema està basat en els principis de l'economia circular i busca conjuntament amb els Proveïdors Totaler la conversió de residus en nous recursos. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats utilitzant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Mercadona és des de 2009 membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en què tots els participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, és soci des de l'any 2011 del Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Toni Bauzá, gerent de l'Associació Tardor, i Bruno Amengual, repartidor de MercadonaToni Bauzá, gerent de l'Associació Tardor, i Bruno Amengual, repartidor de Mercadona.

Logo EActiVat