Logotip Mercadona en botiga

Madrid - Mercadona obri un nou supermercat al cèntric carrer Fuencarral de la capital

24 de novembre de 2022
  • La botiga es troba en el número 77 del carrer Fuencarral, en el districte Centro de la capital, i ocupa l'espai de l'antic Pasaje Mutualidad, testimoni residual dels antics passatges comercials en auge a Europa a final del segle XIX.
  • El supermercat té una plantilla de 68 treballadors amb treball estable i de qualitat i s'han invertit 4,5 milions d'euros. En la construcció han participat 39 proveïdors, que han donat faena a 198 persones durant la fase d'obres.
  • Amb esta nova obertura, la companyia té 196 supermercats a la Comunitat de Madrid, 170 dels quals ja tenen implantat el nou model de botiga eficient.

Mercadona obri un nou supermercat eficient a Madrid, concretament al carrer Fuencarral, 77. Esta nova botiga té 68 treballadors i s'han invertit 4,5 milions d'euros. A més, en la seua construcció han participat 39 proveïdors, que han donat faena a 198 persones durant la fase d'obres.

La botiga està situada en l'antic Pasaje Mutualidad, una obra singular pel tipus d'edifici, i per l'època en què es va construir i queda com a testimoni residual dels antics passatges comercials. A l'interior destaca la gran volta de pavés, que queda com a record d'elements característics d'aquella època.

A l'interior, este nou supermercat aporta novetats en totes les seccions. Per exemple, disposa de lineals específics de llet fresca i sucs refrigerats, una nova xarcuteria amb pernil al tall i envasat, una góndola central en la perfumeria per a la cosmètica especialitzada, un servici de suc de taronja acabat d'esprémer, especialitats de sushi, una nova secció de forn amb llescadora de pa i pastisseria refrigerada, entre altres novetats.

Així mateix, en esta botiga s'incorpora la secció "A Punt per a Menjar", que oferix plats preparats per a consumir. Les diferents opcions se servixen en envasos fabricats amb materials naturals, com la canya de sucre (material compostable), el cartó o el paper.

Este nou supermercat eficient té una superfície de sala de vendes de 1.280 metres i aposta per espais amplis i diàfans, i colors càlids en la delimitació dels diferents ambients.

El nou supermercat continuarà la labor de col·laboració que Mercadona té amb l'ONG Missatgers de la Pau, a la qual donarà diàriament productes de primera necessitat. El seu director general, Sergio Mella, ha declarat que "des de Missatgers de la Pau volem donar als nostres nous veïns la benvinguda al barri. A l'església de San Antón ja sabíem que arribava, perquè ells mateixos van vindre a contar-nos-ho, ja que tenien clar que volien ajudar les més de 400 persones vulnerables que diàriament són ateses en la nostra seu de l'església de San Antón. Comptar amb la seua ajuda, el seu suport i el seu alé ens espenta a continuar lluitant pels més vulnerables del barri".

Estalvi energètic: botiga ecoeficient

Pel que fa a l'aspecte mediambiental, s'han pres mesures que permeten reduir fins a un 40 % el consum energètic respecte al model de botiga convencional, com la millora de l'aïllament tèrmic i acústic amb l'optimització dels materials i la grossària de les parets i els sostres, i nous congeladors més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, disposa d'un sistema d'il·luminació LED automatitzat que es regula segons les zones i els moments del dia, per a aconseguir una gestió energètica molt més eficient.

L'horari d'obertura d'este supermercat és de dilluns a dissabte, de 9:00 a 21:30. A més, Mercadona ha habilitat el seu servici a domicili i la compra online a través de la pàgina web www.mercadona.es.

Tecnologia i ergonomia per a les treballadores i els treballadors de Mercadona

Addicionalment, amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, este nou supermercat inclou múltiples mesures per a millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per exemple, el nou moble de caixa de Mercadona s'ha desenvolupat en col·laboració amb l'Institut de Biomecànica de València. La botiga també disposa de zones comunes perquè els empleats tinguen més comoditats en els moments de descans, i també té un menjador més equipat i unes taquilles personals més àmplies i còmodes.

A més, esta nova botiga eficient està completament connectada tecnològicament, per mitjà de la integració d'una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb els quals es pot compartir informació des de qualsevol secció de la botiga, aspecte que facilita l'autogestió de cada supermercat i agilitza els processos de tota la cadena.

Entre els nous dispositius es troben, entre altres, la línia de caixes, les balances o l'ús de tauletes electròniques, que substituïxen el paper per a fer gestions administratives. Tot això permet optimitzar els processos i conéixer la gestió de la botiga en temps real, la qual cosa facilita la presa de decisions i contribuïx a una major agilitat, especialment, en la gestió dels productes frescos.