Nou supermercat de Mercadona a Getafe, Madrid

Madrid - Mercadona inaugura tres noves botigues eficients a la Comunitat

29 de novembre de 2021
  • Els nous supermercats estan situats a les localitats madrilenyes d'Arroyomolinos, Ciempozuelos i Getafe. Presenten novetats en totes les seccions i millores tant en l'àmbit mediambiental com en el tecnològic i de servici, amb l'objectiu d'optimitzar l'experiència total de compra dels clients.
  • La botiga situada a Getafe ha suposat una inversió de 3,3 milions d'euros i la creació de 20 llocs de treball estables i de qualitat. En la construcció del centre han participat 70 proveïdors que han donat faena a més de 328 persones en la fase d'obra
  • El nou supermercat obert a Ciempozuelos ha comportat també una inversió de 3,3 milions d'euros i en la construcció han participat 75 proveïdors, que han donat faena a més de 342 persones en la fase d'obra.
  • Per la seua part, la botiga situada a Arroyomolinos, que substituïx, després d'haver-lo tancat, el supermercat situat al carrer Cullera al cantó amb el carrer Alicante d'esta localitat, té una plantilla de 55 treballadors, ha comportat una inversió de més de 4,5 milions d'euros i en la construcció han participat 40 proveïdors, que han donat faena a més de 250 persones durant la fase d'obres.

Mercadona inaugura hui tres nous supermercats eficients a la Comunitat de Madrid: al carrer Cedro, que fa cantó amb el carrer Olmo (Ciempozuelos), al carrer Gabriel y Galán, 5 (Getafe) i al carrer Almería, 46 (Arroyomolinos).

Estos nous supermercats aporten novetats en totes les seccions. Per exemple, disposen d'una nova xarcuteria amb pernil al tall i envasat, una góndola central en la perfumeria per a la cosmètica especialitzada, un servici de suc de taronja acabat d'esprémer, especialitats de sushi, una nova secció de forn amb llescadora de pa i pastisseria refrigerada, o una nova exposició en la pescateria per als productes de petxina, entre altres novetats.

Així mateix, totes estes botigues incorporen la nova secció "A Punt per a Menjar", que disposa d'un total de 35 plats diferents. Totes estes opcions se servixen en envasos fabricats amb materials naturals, com la canya de sucre (material compostable), el cartó o el paper.

A més, els supermercats disposen, entre altres millores, d'una nova entrada amb doble envidrat que evita corrents d'aire, uns corredors més amplis, una àrea de descans en la mateixa botiga amb cadires i taules on els "Caps" poden consumir el plat acabat de preparar i acompanyar-lo amb begudes fredes i café calent, i també tenen un nou model de carro de la compra i un nou model de carro tipus cistella molt més ergonòmics i lleugers.

Esta nova generació de supermercats eficients tenen una superfície de sala de vendes de 1.871 metres quadrats (Ciempozuelos), 1.637 (Arroyomolinos) i 1.500 metros (Getafe) i tenen un disseny totalment renovat respecte a l'anterior model de botiga, amb nous colors i materials, tant a la façana exterior d'accés al supermercat com en la distribució de les diferents seccions. Així mateix, s'aposta per espais diàfans amplis que faciliten l'entrada de llum natural i colors càlids en la delimitació dels diferents ambients.

Tecnologia i ergonomia per als treballadors i treballadores de Mercadona

Addicionalment, amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, estos nous supermercats inclouen múltiples mesures per a millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per exemple, el nou moble de caixa de Mercadona s'ha desenvolupat en col·laboració amb l'Institut de Biomecànica de València. Les botigues també disposen de zones comunes perquè els empleats disfruten de més comoditat en els moments de descans, i també té un menjador més equipat i unes taquilles personals més àmplies i còmodes.

A més, estes Noves Botigues Eficients de Mercadona estan completament connectades tecnològicament, per mitjà de la integració d'una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb els quals poden compartir informació des de qualsevol secció de la botiga, la qual cosa facilita l'autogestió de cada supermercat i agilitza els processos de tota la cadena. Entre els nous dispositius, es troben la línia de caixes, les balances o l'ús de tauletes electròniques, que substituïxen el paper per a fer gestions administratives. Tot això permet optimitzar els processos i conéixer la gestió de la botiga en temps real, la qual cosa facilita la presa de decisions i contribuïx a una major agilitat, especialment, en la gestió dels productes frescos. 

Estalvi energètic: botiga ecoeficient

En l'àmbit mediambiental, s'han pres mesures que permeten reduir fins a un 40 % el consum energètic respecte al model de botiga convencional, gràcies a la millora de l'aïllament tèrmic i acústic, i s'han optimitzat els materials i la grossor de les parets i els sostres, i amb nous congeladors més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, disposen d'un sistema d'il·luminació LED automatitzat que es regula segons les zones i els moments del dia, per a aconseguir una gestió energètica molt més eficient. 

L'horari d'obertura d'estos supermercats és de dilluns a dissabte, de 09:00 a 21:30 hores, i disposen d'un aparcament de 163 places en el cas de Ciempozuelos, 110 a la botiga de Getafe i 194 a Arroyomolinos, amb l'objectiu de facilitar la compra a tots els clients que es desplacen en vehicle privat. A més, Mercadona ha habilitat el servici a domicili i la compra online a través de la pàgina web www.mercadona.es.

Amb estes noves obertures, els clients de Mercadona es beneficiaran de la seua coneguda política comercial SPB (sempre preus baixos), que la companyia utilitza de manera exclusiva i que consistix a garantir el menor preu unitari dels productes, amb la millor qualitat, de manera permanent. Així, Mercadona pot oferir als seus clients, amb independència de qui fabrique el producte, un assortiment eficaç amb la màxima qualitat i al mínim preu possible.

Façana de la Botiga Eficient de Mercadona a Getafe, MadridNou supermercat de Mercadona a Getafe, Madrid.

Façana del supermercat de Mercadona a Ciempozuelos, MadridNova Botiga Eficient de Mercadona a Ciempozuelos, Madrid.

Exterior de la botiga Mercadona a Arroyomolinos, MadridSupermercat de Mercadona a Arroyomolinos, Madrid.