Nou supermercat eficient de Mercadona a Tías (Lanzarote)

Las Palmas - Mercadona inaugura un supermercat eficient a Puerto del Carmen

04 de agost de 2022
  • Disposa de 55 treballadors amb treball de qualitat. S'han invertit 3,2 milions d'euros en la seua construcció, en la qual han participat 35 proveïdors, que han donat faena a més de 150 persones durant la fase d'obres.
  • Esta tenda sostenible s'inaugura amb el nou model de botiga eficient, que optimitza l'acte de compra dels clients i permet reduir fins a un 40 % el consum energètic. A més, també s'incorpora a la xarxa de Botigues 6.25 per a la reducció del plàstic i l'impuls de l'economia circular.
  • Amb esta nova obertura, la companyia té 86 supermercats a Canàries, 59 dels quals ja tenen implantat el nou model de botiga eficient.

Mercadona obri hui un quart supermercat eficient a Lanzarote, concretament al centre comercial La Perla de Puerto del Carmen (Tías) després d'una inversió de 3,2 milions d'euros. En la construcció del supermercat, que disposa de 55 treballadors, han participat 35 proveïdors, que han donat faena a més de 150 persones en la fase d'obres.

El supermercat incorpora novetats en totes les seccions. Per exemple, disposa de lineals específics de llet fresca i sucs refrigerats, xarcuteria amb pernil al tall i envasat, una góndola central en la perfumeria per a la cosmètica especialitzada, un servici de suc de taronja acabat d'esprémer, especialitats de sushi, secció de forn amb llescadora de pa i pastisseria refrigerada, o una exposició en la pescateria per als productes de petxina, entre altres novetats.

Així mateix, esta nova botiga disposa també de la nova secció "A punt per a Menjar", que oferix plats que estan a punt per a consumir, els quals se servixen en envasos fabricats amb materials naturals, com la canya de sucre (material compostable), el cartó o el paper, i una àrea de descans en la mateixa botiga amb cadires i taules on els "Caps" poden consumir el plat acabat de preparar i acompanyar-lo amb begudes fredes.

També disposa d'una entrada amb doble envidrat que evita corrents d'aire, uns corredors més amplis i un nou model de carro de la compra i de carro tipus cistella molt més ergonòmic i lleuger.

Esta nova generació de supermercat eficient té una superfície de sala de vendes de 1.636 metres quadrats i un disseny totalment renovat respecte al model de botiga anterior, amb nous colors i materials en la distribució de les diferents seccions. Aposta també per espais amplis i diàfans que faciliten l'entrada de llum natural i colors càlids en la delimitació dels diferents ambients.

Estalvi energètic: botiga ecoeficient

Pel que fa a l'aspecte mediambiental, s'han pres mesures que permeten reduir fins a un 40 % el consum energètic respecte al model de botiga convencional, com la millora de l'aïllament tèrmic i acústic, amb l'optimització dels materials i la grossària de les parets i els sostres, i nous congeladors més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, disposa d'un sistema d'il·luminació LED automatitzat que es regula segons les zones i els moments del dia, per a una gestió energètica molt més eficient.

L'horari d'obertura d'este supermercat és de dilluns a dissabte, de 9:00 a 21:00 hores d'octubre a maig (horari d'hivern) i de 9:00 a 22:00 hores de juny a setembre (horari d'estiu). A més, Mercadona ha habilitat el servici a domicili i la compra online a través del lloc web www.mercadona.es.

Amb esta nova obertura, els clients es beneficiaran de la coneguda política comercial SPB (Sempre Preus baixos), que la companyia utilitza de manera exclusiva i que consistix a garantir el menor preu unitari dels productes, amb la millor qualitat, de manera permanent. Així, Mercadona pot oferir als seus clients, amb independència de qui fabrique el producte, un assortiment eficaç amb la màxima qualitat i al mínim preu possible.

Tecnologia i ergonomia per als treballadors i treballadores de Mercadona

Addicionalment, amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, este nou supermercat inclou múltiples mesures per a millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per exemple, el nou moble de caixa de Mercadona s'ha desenvolupat en col·laboració amb l'Institut de Biomecànica de València. La botiga també disposa de zones comunes perquè els empleats tinguen més comoditats en els moments de descans, i també té un menjador més equipat i unes taquilles personals més àmplies i còmodes.

A més, esta nova botiga eficient està completament connectada tecnològicament, per mitjà de la integració d'una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb els quals es pot compartir informació des de qualsevol secció de la botiga; la qual cosa facilita l'autogestió de cada supermercat i agilita els processos de tota la cadena. Entre els nous dispositius, es troben, entre altres, la línia de caixes, les balances o l'ús de tauletes electròniques, que substituïxen el paper per a fer gestions administratives. Tot això permet optimitzar els processos i conéixer la gestió de la botiga en temps real, la qual cosa facilita la presa de decisions i contribuïx a una major agilitat, especialment, en la gestió dels productes frescos.

Mercadona a Canàries

Mercadona ha tancat l'exercici 2021 amb un volum de compres a Canàries que arriba als 514 milions d'euros, xifra que reflectix l'aposta sostinguda pel teixit productiu canari. La companyia ha finalitzat 2021 amb una plantilla de 4.637 persones, totes amb contractes estables i de qualitat.

Pel que fa al nou model de botiga eficient, va començar a implantar-lo a Canàries l'any 2017 amb la reforma del supermercat situat al Centre Comercial i d'Oci 7 Palmas, al municipi de Las Palmas de Gran Canaria. Actualment, la companyia té 86 supermercats en esta comunitat, 59 dels quals ja disposen del nou model.

Entrada del supermercat eficient de Tías (Lanzarote)Entrada del supermercat eficient de Tías (Lanzarote).

Imatge de capçalera: Façana botiga de Mercadona a Tías (Lanzarote).