Façana del supermercat de Mercadona a Lazkao

Guipúscoa - Mercadona inaugura una nova botiga eficient a Andoain amb una inversió de 6,6 milions d'euros

14 de desembre de 2021
  • La nova botiga, la primera a la comarca del Goierri, suposa la creació de 40 nous llocs de treball estables i de qualitat.
  • Esta nova botiga eficient incorpora mesures que permeten reduir fins a un 40 % el consum energètic respecte al model de botiga convencional.
  • Incorpora la nova secció "A Punt per a Menjar", de menjar acabat de fer, que està disponible en 22 supermercats bascos.

Mercadona inaugura hui un nou supermercat eficient a Lazkao (Guipúscoa), concretament, en el número 38 d'Hiribarren kalea. És la primera botiga de Mercadona a la comarca del Goierri, que ha suposat una inversió de 6,6 milions d'euros i en la qual han participat 31 proveïdors que han donat faena a 177 persones durant la fase de l'obra.

Este supermercat ha comportat la creació de 40 nous llocs de treball estables i de qualitat. A més, obri amb el Nou Model de Botiga Eficient de Mercadona, que reforça l'excel·lència en el servici, de manera que optimitza l'acte de compra dels seus clients, i presenta millores de les quals es beneficien tant els "Caps" (clients) com els treballadors, els proveïdors i la societat.

Per a aconseguir-ho, disposa de novetats en totes les seccions, com una nova xarcuteria amb pernil tallat a ganivet i envasat, una góndola central en la perfumeria per a la cosmètica especialitzada, un servici de suc de taronja acabat d'esprémer, especialitats de sushi, una nova secció de forn amb llescadora de pa i pastisseria refrigerada i una nova exposició en la pescateria per als productes de petxina.

Així mateix, en esta botiga s'incorpora la nova secció "A Punt per a Menjar", que oferix un total de 35 plats diferents. Totes estes opcions se servixen en envasos fabricats amb materials naturals, com la canya de sucre (material compostable), el cartó o el paper. Esta secció ja està disponible en 22 supermercats bascos. La companyia ha disposat una àrea de descans en la mateixa botiga amb cadires i taules, en què els "Caps" poden consumir el plat acabat de preparar i acompanyar-lo amb begudes fredes.

A més, el supermercat de Lazkao disposa, entre altres millores, d'una nova entrada amb doble envidrat que evita corrents d'aire, uns corredors més amplis i un nou model de carro de la compra i nous models de carros de la compra molt més ergonòmics i lleugers.

Esta nova generació de supermercat eficient té una superfície de sala de vendes de 1.700 metres quadrats i té un disseny totalment renovat respecte a l'anterior model de botiga, amb nous colors i materials, tant a la façana exterior d'accés al supermercat com en la distribució de les diferents seccions. Així mateix, aposten per espais diàfans amplis que faciliten l'entrada de llum natural i colors càlids en la delimitació dels diferents ambients.

Estalvi energètic: botiga ecoeficient

En l'àmbit mediambiental, s'han pres mesures que permeten reduir fins a un 40 % el consum energètic respecte al model de botiga convencional, gràcies a la millora de l'aïllament tèrmic i acústic, i s'han optimitzat els materials i la grossor de les parets i els sostres, i amb nous congeladors més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, disposa d'un sistema d'il·luminació LED automatitzat que es regula segons les zones i els moments del dia, per a aconseguir una gestió energètica molt més eficient. 

L'horari d'obertura d'este supermercat és de dilluns a dissabte, de 9:00 a 21:00 hores, i disposa d'un aparcament de 133 places. A més, Mercadona ha habilitat el servici a domicili i la compra online a través de la pàgina web www.mercadona.es.

Amb esta nova obertura, els clients de Mercadona es beneficiaran de la coneguda política comercial SPB (sempre preus baixos), que la companyia utilitza de manera exclusiva i que consistix en el fet de garantir la millor qualitat i el menor preu unitari dels productes, de manera permanent. Així, Mercadona pot oferir als seus clients, amb independència de qui fabrique el producte, un assortiment eficaç amb la màxima qualitat i al mínim preu possible.

Al tancament de 2020, Mercadona havia invertit més de 1.100 milions d'euros, tant per a la reforma com l'obertura de nous supermercats amb este nou model de botiga.

Mercadona a Euskadi

Mercadona té 28 botigues a Euskadi (cinc a Àlaba, quinze a Biscaia i huit a Guipúscoa) i una plantilla de 2.371 persones amb treball estable i de qualitat.

En 2020 ha culminat la construcció del bloc logístic a Vitòria, que assortix els supermercats d'Euskadi, Navarra, La Rioja, Cantàbria, Burgos i Osca. Ha invertit en esta infraestructura més de 187 milions d'euros i ha creat 480 llocs de treball.

Un altre fet que demostra l'aposta de Mercadona per Euskadi són els 565 milions d'euros en compres fetes a proveïdors bascos en 2020, la qual cosa suposa un increment del 3 % respecte a l'any anterior.

Dins de la seua responsabilitat social empresarial, la col·laboració amb organitzacions socials basques s'ha traduït, en 2020, en la donació de més de 1.600 tones de productes de primera necessitat. Manté col·laboracions amb els bancs d'aliments d'Àlaba, Biscaia i Guipúscoa als quals entrega, diàriament, productes de primera necessitat.

Tecnologia i ergonomia per als treballadors i treballadores de Mercadona

Addicionalment, amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, este nou supermercat inclou múltiples mesures per a millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per exemple, el nou moble de caixa de Mercadona s'ha desenvolupat en col·laboració amb l'Institut de Biomecànica de València. La botiga també disposa de zones comunes perquè els empleats tinguen més comoditats en els moments de descans, i també té un menjador més equipat i unes taquilles personals més àmplies i còmodes.

A més, esta Nova Botiga Eficient de Mercadona està completament connectada tecnològicament, per mitjà de la integració d'una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb els quals poden compartir informació des de qualsevol secció de la botiga, la qual cosa facilita l'autogestió de cada supermercat i agilitza els processos de tota la cadena. Entre els nous dispositius, es troben, entre altres, la línia de caixes, les balances o l'ús de tauletes electròniques, que substituïxen el paper per a fer gestions administratives. Tot això permet optimitzar els processos i conéixer la gestió de la botiga en temps real, la qual cosa facilita la presa de decisions i contribuïx a una major agilitat, especialment, en la gestió dels productes frescos.

Nova botiga eficient de Mercadona a LazkaoSupermercat de Mercadona a Lazkao.