Més de 1.300 opcions sense gluten en Mercadona!

Dia Nacional del Celíac: opcions sense gluten en Mercadona

26 de maig de 2021
  • El dia 27 de maig Mercadona s'unix al Dia Nacional del Celíac com a part del seu compromís i suport cap a les persones celíaques.
  • La companyia oferix més de 1.300 referències sense gluten i continua treballant en el desenvolupament d'un assortiment ampli de productes de gran qualitat i lliures de gluten.

Com cada 27 de maig, Mercadona reforça el seu compromís amb els "Caps" (clients) que patixen intoleràncies o al·lèrgies alimentàries al gluten en el Dia Nacional del Celíac. Per a ajudar a visibilitzar esta malaltia, la companyia llança un vídeo recopilatori amb alguns productes aptes per a celíacs disponibles en Mercadona.

Assortiment sense gluten en Mercadona

Actualment, la companyia, que disposa de més de 1.300 productes sense gluten Hacendado, continua treballant diàriament per a desenvolupar un ampli assortiment de qualitat, pensat per a satisfer les necessitats de les persones celíaques.

Mercadona col·labora amb els "Caps" que no poden ingerir este tipus de proteïna, proveïdors especialistes i diferents associacions de celíacs de referència a Espanya, per a oferir productes convenientment envasats i identificats en l'etiquetatge i garantir la màxima seguretat alimentària.  

Mercadona i organitzacions d'ajuda al col·lectiu celíac

Mercadona col·labora estretament amb diferents entitats d'Espanya com la Federació d'Associacions de Celíacs d'Espanya (FACE) i les associacions autonòmiques, Celíacs de Catalunya (SMAP), l'Associació de Celíacs i Sensibles al Gluten (ACSG) i l'Associació Espanyola de Persones amb Al·lèrgia a Aliments i Làtex (AEPNAA).

La col·laboració amb estes entitats ajuda a conéixer millor les necessitats dels consumidors celíacs. A més, Mercadona té l'objectiu de promoure accions dirigides a persones amb malaltia celíaca o sensibilitat al gluten.

En paraules d'Aarón Santana, president de la Federació d'Associacions de Celíacs d'Espanya (FACE), "ja siga a l'hora de triar un restaurant, un hotel per a passar les vacances o un comerç en el qual fer la compra, les persones celíaques són les que decidixen a quin aniran tenint en compte si oferixen opcions segures i assessorades. Estos establiments no reben només la persona celíaca, reben tot el seu entorn, i això és garantia d'èxit per als qui decidixen apostar pel col·lectiu".

Per la seua part, José T. Molina, president de l'Associació de Celíacs de Catalunya, fa "una crida a les administracions públiques a continuar fomentant la formació dels professionals sanitaris i a garantir l'accés al seu tractament als pacients celíacs; al mateix temps, fem una crida a fabricants i distribuïdors alimentaris per a oferir productes aptes per a celíacs, i d'esta manera eliminar peatges innecessaris pel que fa al preu i la qualitat. D'altra banda, volem agrair alguns agents privats, com és el cas dels supermercats Mercadona, que donen suport a la labor de sensibilització sobre la malaltia celíaca que realitzem les associacions de pacients i faciliten l'accés al seu tractament, la dieta sense gluten, als consumidors celíacs”. 

Finalment, Roberto Espina, director de l'Associació de Celíacs i Sensibles al Gluten de la Comunitat de Madrid, destaca els projectes solidaris, com Contigo 2020, amb el qual, gràcies a les donacions, l'associació distribuïx un lot mensual de productes bàsics sense gluten "per a garantir que les persones en situació de risc també complixen la dieta sense gluten". A més, han posat en marxa diferents activitats per a celebrar el 27 de maig, com el Dia Sense Gluten al Col·le, en el qual més de 450 centres escolars donaran a tots els alumnes un menú sense gluten per a donar visibilitat a la malaltia i fomentar la integració dels més menuts.

Productes sense gluten de Mercadona: consells

Coneix més sobre els productes sense gluten Hacendado en l'apartat de Consells Sense Gluten