Secció de forn d'un nou supermercat eficient de Mercadona

Ciudad Real – Mercadona inaugura una nova botiga eficient a Puertollano

11 de desembre de 2017
  • Aquesta nova botiga, completament connectada tecnològicament, presenta un disseny i unes seccions totalment renovades que milloren l'experiència total de compra dels clients, amb un estalvi energètic de fins a un 40% respecte a una tenda tradicional.
  • El nou supermercat eficient ha suposat una inversió de 2,3 milions d'euros i compta amb una plantilla de 44 treballadors amb ocupació estable i de qualitat. Aquesta obertura suposa el tancament del supermercat que Mercadona tenia al carrer Torrecilla d'aquesta localitat.
  • En la seua construcció han participat una mitjana de 50 proveïdors, que han donat ocupació a més de 250 persones durant la fase d'obra.

Mercadona inaugura hui un nou supermercat a Puertollano (Ciudad Real), concretament en la carretera d’Argamasilla s/n (Polígon Industrial Escaparate). Aquest supermercat, que obri amb el Nou Model de Botiga Eficient de Mercadona i en la construcció del qual han participat 50 proveïdors que han donat ocupació a 250 persones durant la fase d'obra, presenta un nou disseny que millora la distribució, la decoració i la disposició de totes les seccions amb l'objectiu de millorar i optimitzar l'experiència de compra dels seus "Caps", com la companyia denomina internament els seus clients. L'obertura d'aquesta tenda suposa el tancament del centre que Mercadona tenia al carrer Torrecilla d'aquesta localitat.

La nova botiga eficient de Mercadona a Puertollano compta amb una superfície de sala de vendes de 1.819 metres quadrats i disposa d'un disseny totalment renovat respecte a l'anterior model de tenda amb nous colors i materials, tant en la façana exterior d'accés al supermercat com en la distribució de les diferents seccions. Aposta per amplis espais diàfans que faciliten l'entrada de llum natural i colors càlids en la delimitació dels diferents ambients.

Novetats en totes les seccions

A més, presenta novetats en totes les seccions i d'això es beneficien tant els “Caps” (clients), com els treballadors, els proveïdors i la societat. Per exemple, disposa d'una nova entrada amb doble vidre que evita corrents d'aire, lineals específics de llet fresca i sucs refrigerats, màquina de suc de taronja acabat d’esprémer, un nou punt d'acabat per a la carn, una góndola central en la perfumeria per a la cosmètica especialitzada i una nova exposició en la pescateria per als productes amb closca. També compta amb una nova secció de forn amb llescadora de pa i pastisseria refrigerada i una nova xarcuteria amb pernil al tall i envasat entre altres novetats.

Aquest nou Model de Botiga Eficient de Mercadona també busca oferir un millor servici per a facilitar l'acte de compra dels clients mitjançant l'ampliació dels passadissos de fruita i verdura, un nou model de cistella de la compra i dos models de carros, molt més ergonòmics i lleugers.

Addicionalment, amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, aquest nou model de supermercat inclou múltiples mesures per a millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per al disseny del nou moble de caixa, Mercadona ha comptat amb la col·laboració de l'Institut de Biomecànica de València. A més, disposen de zones comunes perquè els empleats gaudisquen d'una major comoditat en els seus moments de descans, així com una zona menjador més equipada i unes taquilles personals més àmplies i còmodes.

Estalvi energètic i gestió totalment informatitzada: botiga ecoeficient

En l’àmbit mediambiental, s'han pres mesures que permeten reduir fins a un 40% el consum energètic respecte al model de tenda convencional, a causa de la millora de l'aïllament tèrmic i acústic, optimitzant els materials i la grossor de parets i sostres i amb nous congeladors més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, compta amb un sistema d'il·luminació LED automatitzat que es regula segons zones i moments del dia, per a una gestió energètica molt més eficient. 

Igualment, aquest nou Model de Botiga de Mercadona, completament connectada tecnològicament, integra una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb els quals poder compartir informació des de qualsevol secció de la tenda; el que facilita l'autogestió de cada supermercat i agilita els processos de tota la cadena. Entre els nous dispositius, es troben, entre altres, la línia de caixes, les balances o l'ús de tauletes tàctils que substitueixen el paper per a realitzar gestions administratives. Tot açò permet optimitzar els processos i conéixer la gestió de la tenda en temps real, la qual cosa facilita la presa de decisions i contribueix a una major agilitat, especialment, en la gestió dels productes frescos. 

L'horari d'obertura dels supermercats és de dilluns a dissabte, de  09:00 a 21:30 hores i disposen d'aparcament de 137 places per a facilitar l'acte de compra a tots els clients que es desplacen en vehicle privat. A més, Mercadona ha habilitat el seu servici a domicili i la compra online.

Amb aquestes noves obertures, els clients de Mercadona es beneficiaran de la seua coneguda política comercial S.P.B. (Sempre Preus Baixos), que la companyia utilitza de forma exclusiva i que consisteix a garantir el menor preu unitari dels productes, amb la millor qualitat, de forma permanent. Gràcies a això, Mercadona pot oferir als seus clients un assortiment eficaç, amb independència de qui fabrique el producte, amb la màxima qualitat i al mínim preu possible.

Mercadona té previst per a l'exercici 2017 invertir 180 milions d'euros a reformar i renovar amb aquest Nou Model de Botiga Eficient 126 tendes repartides per tota Espanya, així com invertir 5 milions d'euros en R+D+i en noves millores informàtiques.

Mercadona a Castella-la Manxa: 1.379 milions d'euros en compres a proveïdors castellanomanxecs

Mercadona compta a Castella-la Manxa amb 78 supermercats i ha creat en l'últim any 40 llocs de treball fixos, fins a assolir la xifra de 3.495 persones, totes elles amb contracte estable i de qualitat. Amb açò, la companyia ha reforçat el compromís que manté amb la generació d'ocupació estable en la regió.

A més, l'aposta de Mercadona per Castella-la Manxa s'ha vist reflectida en un volum de compres a proveïdors castellanomanxecs per valor de 1.379 milions d'euros, un 3% més que l'any anterior. Un any més, l'efecte dinamitzador de la companyia ha tornat a ser una constant, gràcies a la relació comercial que l'empresa manté amb més de 554 pimes castellanomanxegues i que al costat dels seus fabricants interproveïdors s'han invertit més de 61 milions d'euros a Castella-la Manxa generant un total de 14.977 llocs de treball directes i indirectes.