Nou sistema de caixes de Mercadona

Alacant – Mercadona reobri la seua botiga de Sant Joan d'Alacant després d'una reforma integral

11 de desembre de 2017
  • Aquesta botiga reobri després d'una reforma integral amb una inversió de més d'1,3 milions d'euros amb la participació de 38 proveïdors, que han donat ocupació a més de 160 persones durant la fase de reforma.
  • Aquest nou supermercat, completament connectat tecnològicament, presenta un disseny i unes seccions totalment renovades que milloren l'experiència total de compra dels clients, amb un estalvi energètic de fins a un 40% respecte a una tenda tradicional.

Mercadona reobri hui un nou supermercat a Sant Joan d’Alacant (Alacant), concretament en l'avinguda de Benidorm al costat de la carretera N-332, després d'una reforma integral per a adaptar-lo al nou Model de Botiga Eficient de la companyia, amb una inversió de més d'1,3 milions d'euros i la participació de 38 proveïdors que han donat ocupació a 160 persones durant la fase de reforma. El nou supermercat presenta un nou disseny que millora la distribució, la decoració i la disposició de totes les seccions amb l'objectiu de millorar i optimitzar l'experiència de compra dels seus "Caps", com la companyia denomina internament els seus clients.

La nova botiga eficient de Mercadona a Sant Joan d’Alacant compta amb una superfície de sala de vendes de 1.730 metres quadrats i disposa d'un disseny totalment renovat respecte a l'anterior model de tenda amb nous colors i materials, tant en la façana exterior d'accés al supermercat com en la distribució de les diferents seccions. Aposta per amplis espais diàfans que faciliten l'entrada de llum natural i colors càlids en la delimitació dels diferents ambients.

Novetats en totes les seccions

A més, presenta novetats en totes les seccions i d'elles es beneficien tant els “Caps” (clients), com els treballadors, els proveïdors i la societat. Per exemple, disposa d'una nova entrada amb doble vidre que evita corrents d'aire, lineals específics de llet fresca i sucs refrigerats, un nou punt d'acabat per a la carn, una góndola central en la perfumeria per a la cosmètica especialitzada i una nova exposició en la pescateria per als productes amb closca, especialitats de sushi, màquina de suc de taronja acabat d’esprémer, una nova secció de forn amb llescadora de pa, pastisseria refrigerada o una nova xarcuteria amb pernil al tall i envasament, entre les novetats.

Aquest nou Model de Botiga Eficient de Mercadona també busca oferir un millor servici per a facilitar l'acte de compra dels clients mitjançant l'ampliació dels passadissos de fruita i verdura, un nou model de carro cistella i de carro, molt més ergonòmics i lleugers.

Addicionalment, amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, aquest nou supermercat inclou múltiples mesures per a millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços.

Per al disseny del nou moble de caixa, Mercadona ha comptat amb la col·laboració de l'Institut de Biomecànica de València. A més, disposa de zones comunes perquè els empleats gaudisquen d'una major comoditat en els seus moments de descans, així com una zona menjador més equipada i unes taquilles personals més àmplies i còmodes.

Estalvi energètic i gestió totalment informatitzada: botiga ecoeficient

En l’àmbit mediambiental, s'han pres mesures que permeten reduir fins a un 40% el consum energètic respecte al model de tenda convencional, a causa de la millora de l'aïllament tèrmic i acústic, optimitzant els materials i la grossor de parets i sostres i amb nous congeladors més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, compta amb un sistema d'il·luminació LED automatitzat que es regula segons zones i moments del dia, per a una gestió energètica molt més eficient. 

Igualment, aquest nou Model de Botiga de Mercadona, completament connectada tecnològicament, integra una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb els quals poder compartir informació des de qualsevol secció de la tenda; el que facilita l'autogestió de cada supermercat i agilita els processos de tota la cadena. Entre els nous dispositius, es troben, entre altres, la línia de caixes, les balances o l'ús de tauletes tàctils que substitueixen el paper per a realitzar gestions administratives. Tot açò permet optimitzar els processos i conéixer la gestió de la tenda en temps real, la qual cosa facilita la presa de decisions i contribueix a una major agilitat, especialment, en la gestió dels productes frescos. 

L'horari d'obertura del supermercat és de dilluns a dissabte, de 09:00 a 21:30 hores, i disposa d'un aparcament de 210 places per a facilitar l'acte de compra a tots els clients que es desplacen en vehicle privat. A més, Mercadona ha habilitat el seu servici a domicili i la compra online.

Amb aquesta nova obertura, els clients de Mercadona es beneficiaran de la seua coneguda política comercial S.P.B. (Sempre Preus Baixos), que la companyia utilitza de forma exclusiva i que consisteix a garantir el menor preu unitari dels productes, amb la millor qualitat, de forma permanent. Gràcies a això, Mercadona pot oferir als seus clients un assortiment eficaç, amb independència de qui fabrique el producte, amb la màxima qualitat i al mínim preu possible.

Mercadona té previst per a l'exercici 2017 invertir 180 milions d'euros a reformar i renovar amb aquest Nou Model de Botiga Eficient 126 tendes repartides per tota Espanya, així com invertir 5 milions d'euros en R+D+i en noves millores informàtiques.

Mercadona en la província d'Alacant

Mercadona compta amb 101 supermercats en els 42 municipis en els quals està present en la província d'Alacant, que proporcionen ocupació estable a més de 4.864 treballadors. D'altra banda, cal destacar que Mercadona ha reforçat al llarg de l'any passat la seua responsabilitat social en la província per mitjà de diferents iniciatives, amb més de 20.300 quilos d'aliments donats a la Fundació Banc d'Aliments d'Alacant. El passat mes de setembre va tornar a fer una entrega a la Fundació Banc d'Aliments d'Alacant de 5.600 litres de llet i 6.300 litres d'oli. A més, ha col·laborat en múltiples "Operacions Quilo" amb Creu Roja, Cáritas i altres entitats benèfiques, i en iniciatives com la del Banc d'Aliments a través de la seua campanya "El Gran *Recapte", participant amb els supermercats que té en gran part dels municipis de la província. Des del mes de juny de 2016, Mercadona també col·labora amb el Menjador Social de l'Associació de Veïns La Prosperidad de San Gabriel a Alacant, donant diàriament productes que retiren de la venda però que estan en perfecte estat per al seu consum.