Logo en l'exterior de la botiga de Mercadona

Catalunya – Mercadona obri un nou model de botiga eficient als municipis de Rubí, Manresa i Cambrils

16 de desembre de 2019
  • Esta nova botiga eficient presenta novetats en totes les seccions i millores tant en l'àmbit mediambiental com en el tecnològic i de servici, amb l'objectiu d'optimitzar l'experiència total de compra dels seus clients.
  • Els nous supermercats, que substituïxen després del seu tancament els situats al carrer Francesc Rovira (Rubí), Carretera de Vic (Manresa) i al carrer Josep Llimona de Vilafortuny (Cambrils), han suposat una inversió de 16,9 milions i en la seua construcció han participat més de 150 proveïdors, que han donat faena a prop de 1.000 persones durant la fase d'obres.
  • A més de garantir la plantilla ja existent (123 persones), les 3 noves botigues generen 28 nous llocs de treball addicionals, la qual cosa suposa un total de 151.

Mercadona inaugura hui tres nous supermercats eficients als municipis de Rubí (Av. Castellbisbal), Manresa (C/ Pilar Bertran, al barri de la Sagrada Família) i Cambrils (viària del Cavet a Vilafortuny). Estes obertures suposen el tancament dels supermercats que Mercadona tenia al carrer Francesc Rovira (Rubí), a la Carretera de Vic (Manresa) i al carrer Josep Llimona de Vilafortuny (Cambrils). Estos supermercats, que obrin amb el Nou Model de Botiga Eficient de Mercadona, que reforça l'excel·lència en el servici i optimitza l'acte de compra dels seus clients, presenten millores de les quals es beneficien tant els "Caps" (que és com la companyia anomena internament els clients), com els treballadors, els proveïdors i la societat.

Per a dur-ho a terme, estos nous supermercats disposen de novetats en totes les seccions. Per exemple, disposen d'un nou punt d'acabat per a la carn, una nova xarcuteria amb pernil al tall i envasament, una góndola central en la perfumeria per a la cosmètica especialitzada, un servici de suc de taronja acabat d'esprémer, especialitats de sushi, una nova secció de forn amb màquina per a tallar el pa i pastisseria refrigerada o una nova exposició en la pescateria per als productes de petxina, entre altres novetats. Així mateix, en les tres botigues s'incorpora la nova secció "A Punt per a Menjar", que disposa d'un total de 35 plats diferents, que, com que es poden personalitzar en alguns casos, com el de les ensalades, pizzes o pastes, pràcticament es duplica. Totes estes opcions se servixen en envasos fabricats amb materials naturals, com la canya de sucre (material compostable), el cartó o el paper.

A més, els tres supermercats disposen, entre altres millores, d'una nova entrada amb doble envidrat que evita corrents d'aire, uns corredors més amplis, i un nou model de carro de la compra i un nou model de carro tipus cistella molt més ergonòmics i lleugers.

Esta nova generació de supermercat eficient té un disseny totalment renovat respecte a l'anterior model de botiga amb nous colors i materials, tant en la façana exterior d'accés al supermercat com en la distribució de les diferents seccions. Així mateix, aposten per espais diàfans amplis que faciliten l'entrada de llum natural i colors càlids en la delimitació dels diferents ambients.

En la construcció de les tres noves botigues eficients de Mercadona han participat 150 proveïdors, que han donat treball a quasi 1.000 persones durant la fase d'obra. Per la seua banda, Mercadona, a més de garantir la plantilla ja existent de 123 persones, que des de hui s'incorporen als tres nous supermercats, ha generat 28 nous llocs de treball addicionals, la qual cosa conforma un total de 151 treballadors repartits entre les tres botigues. 

Tecnologia i ergonomia per als treballadors

Addicionalment, amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, estos nous supermercats inclouen múltiples mesures per a millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per exemple, el nou moble de caixa de Mercadona s'ha desenvolupat en col·laboració amb l'Institut de Biomecànica de València. Les botigues també disposen de zones comunes perquè els empleats disfruten d'una major comoditat en els moments de descans, així com un menjador més equipat i unes taquilles personals més àmplies i còmodes.

A més, estes noves botigues eficients de Mercadona estan completament connectades tecnològicament, per mitjà de la integració d'una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb els quals poder compartir informació des de qualsevol secció de la botiga; la qual cosa facilita l'autogestió de cada supermercat i agilita els processos de tota la cadena. Entre els nous dispositius, es troben, entre altres, la línia de caixes, les balances o l'ús de tauletes electròniques que substituïxen el paper per a fer gestions administratives. Tot això permet optimitzar els processos i conéixer la gestió de la botiga en temps real, cosa que facilita la presa de decisions i contribuïx a una major agilitat, especialment, en la gestió dels productes frescos. 

Estalvi energètic: botigues ecoeficients

En l'àmbit mediambiental, s'han pres mesures que permeten reduir fins a un 40 % el consum energètic respecte al model de botiga convencional, gràcies a la millora de l'aïllament tèrmic i acústic, i s'han optimitzat els materials i el grossor de les parets i els sostres, i amb nous congeladors més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, disposen d'un sistema d'il·luminació LED automatitzat que es regula segons zones i moments del dia, per a una gestió energètica molt més eficient. 

L'horari d'obertura dels supermercats és de dilluns a dissabte, de 09:00 a 21:00 hores d'octubre a maig (horari d'hivern) i de 09:00 a 21:30 hores de juny a setembre (horari d'estiu). A més, Mercadona ha habilitat el seu servici a domicili i la compra online a través de la pàgina web www.mercadona.es.

Amb estes noves obertures, els clients de Mercadona es beneficiaran de la seua coneguda política comercial SPB (sempre preus baixos), que la companyia utilitza de manera exclusiva i que consistix a garantir el menor preu unitari dels productes, amb la millor qualitat, de manera permanent. Així, Mercadona pot oferir als seus clients, amb independència de qui fabrique el producte, un assortiment eficaç amb la màxima qualitat i al mínim preu possible.

Al tancament de 2018, Mercadona havia invertit a Catalunya 197 milions d'euros, tant per a la reforma com l'obertura de nous supermercats amb este nou model de botiga. En 2017 la inversió va ser de 104,5 milions en un total de 37 supermercats (4 obertures i 33 reformes) i en 2018 de 92,5 milions d'euros en un total de 40 supermercats (5 obertures per tancament i 35 reformes), totes amb el nou model de botiga eficient.