Mercadona obri hui un nou supermercat a Leioa

Bizkaia - Mercadona inaugura una nova botiga eficient a Leioa

18 de desembre de 2018
  • La nova botiga suposa la creació de 40 nous llocs de treball estables i de qualitat i la inversió de 4 milions d'euros.
  • Esta nova botiga eficient presenta novetats en totes les seccions com una nova xarcuteria amb pernil tallat a ganivet, una nova secció de forn amb màquina de tallar pa i pastisseria refrigerada, amb l'objectiu d'optimitzar l'experiència total de compra dels seus clients.
  • En la construcció del nou supermercat, que reduïx el seu consum energètic fins a un 40 % respecte a una botiga convencional, han participat 91 proveïdors, que han donat treball a 348 persones durant la fase d'obra.

Mercadona inaugura hui un nou supermercat eficient a Leioa (Bizkaia), concretament en el número 4 del carrer Amaia. Este supermercat, que obri amb el Nou Model de Botiga Eficient de Mercadona, ha suposat la creació de 40 llocs de treball estables i de qualitat i la inversió de 4 milions d'euros.

La botiga presenta novetats en totes les seccions. Per exemple, disposa de lineals específics de llet fresca i sucs refrigerats, una nova secció de forn amb màquina de tallar pa i pastisseria refrigerada, un nou punt d'acabat per a la carn, una nova xarcuteria amb pernil tallat a ganivet i envasat, una góndola central a la perfumeria per a la cosmètica especialitzada, un servici de suc de taronja acabat d'esprémer i una nova exposició en la pescateria per als productes de petxina, entre altres novetats.

A més, el supermercat de Leioa disposa, entre altres millores, d'una nova entrada amb doble envidrat que evita corrents d'aire, uns corredors més amplis i dos nous models de carros de la compra, molt més ergonòmics i lleugers.

Esta nova generació de supermercat eficient té una superfície de sala de vendes de 1.500 metres quadrats i disposa d'un disseny totalment renovat respecte a l'anterior model de botiga, amb nous colors i materials, tant en la façana exterior d'accés al supermercat com en la distribució de les diferents seccions. Així mateix, aposta per amplis espais diàfans que faciliten l'entrada de llum natural i colors càlids en la delimitació dels diferents ambients.

En la construcció d'esta nova botiga eficient de Mercadona han participat 91 proveïdors que han donat faena a 348 persones durant la fase d'obra.

Estalvi energètic: botiga ecoeficient

En l'àmbit mediambiental, s'han pres mesures que permeten reduir fins a un 40 % el consum energètic respecte al model de botiga convencional, gràcies a la millora de l'aïllament tèrmic i acústic, i s'han optimitzat els materials i el grossor de les parets i els sostres, i amb nous congeladors més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, disposa d'un sistema d'il·luminació LED automatitzat que es regula segons les zones i els moments del dia, per a una gestió energètica molt més eficient. 

L'horari d'obertura d'este supermercat és de dilluns a dissabte, de 9.15 a 21.15 hores, i té un aparcament de més de 120 places. A més, Mercadona ha habilitat el seu servici a domicili i la compra online a través de la pàgina web www.mercadona.es.

Amb esta nova obertura, els clients de Mercadona es beneficiaran de la seua coneguda política comercial SPB (sempre preus baixos), que la companyia utilitza de manera exclusiva i que consistix a garantir el menor preu unitari dels productes, amb la millor qualitat, de manera permanent. Així, Mercadona pot oferir als seus clients, amb independència de qui fabrique el producte, un assortiment eficaç amb la màxima qualitat i al mínim preu possible.

Durant 2017 Mercadona va invertir més de 180 milions d'euros en la reforma de 126 supermercats i l'obertura de 29 nous supermercats més amb este nou model de botiga.

Tecnologia i ergonomia per als treballadors i treballadores de Mercadona

Addicionalment, amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, este nou supermercat inclou múltiples mesures per a millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per exemple, el nou moble de caixa Mercadona s'ha desenvolupat en col·laboració amb l'Institut de Biomecànica de València. La botiga també disposa de zones comunes perquè els empleats disfruten de més comoditat en els seus moments de descans, així com un menjador més equipat i unes taquilles personals més àmplies i còmodes.

A més, esta Nova Botiga Eficient de Mercadona està completament connectada tecnològicament, per mitjà de la integració d'una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb els quals poder compartir informació des de qualsevol secció de la botiga; la qual cosa facilita l'autogestió de cada supermercat i agilita els processos de tota la cadena. Entre els nous dispositius, es troben, entre altres, la línia de caixes, les balances o l'ús de tauletes electròniques que substituïxen el paper per a fer gestions administratives. Tot això permet optimitzar els processos i conéixer la gestió de la botiga en temps real, cosa que facilita la presa de decisions i contribuïx a una major agilitat, especialment, en la gestió dels productes frescos. 

Mercadona a Euskadi

Mercadona té 18 botigues a Euskadi: cinc a Vitòria-Gasteiz (Araba/Àlaba), tres a Bilbao, una a Barakaldo, Basauri, Santurtzi, Berango i Leioa (Biscaia), i una a Irun, Eibar, Oiartzun, Donostia/Sant Sebastià i Elgoibar (Guipúscoa). La seua plantilla està composta per 1.502 persones, amb treball estable i de qualitat. A més, ha culminat la primera fase de la construcció del seu bloc logístic a Vitòria-Gasteiz amb una inversió de 50 milions d'euros i la creació de 200 llocs de treball.

Així mateix, té relació comercial amb 1.308 pimes d'esta comunitat i l’any 2017 ha fet compres a proveïdors bascos per valor de 423 milions d'euros. L'aposta de Mercadona pel producte local ha fet que, durant l'última campanya, compre 5.500 tones de peix fresc, de les llotges de Biscaia i Guipúscoa; 236.000 quilos de creïlla d'Àlaba amb Euskolabel; més de 252.000 unitats de brioix de mantega, i més de 12.000 pimentons.

A més, en el marc de la seua responsabilitat empresarial ha donat més de 486 tones de productes de primera necessitat en 2017 a través dels bancs d'aliments d'Àlaba, Biscaia i Guipúscoa i del menjador social Nuestra Señora de los Desemparados, de Vitòria-Gasteiz.